Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

 x 

 
Mr.LVI Lämpöpumpppuhuolto.com on lämpöpumppujen ammattilainen

Lämpöpumput myynti, asennus, huolto, vikakorjaus, tarvikkeet ja varaosat

Soita Mr.LVI lämpöpumppujen ammattilaiselle 010 666 72 82 tai laita sähköpostia info(at)mrlvi.fi

Toimitamme tuotteet kaikkialle Suomeen!
Asennus- ja huoltopalvelumme on saatavilla vain pääkaupunkiseudun lähiympäristössä. 
Katso asennus- ja huoltoalueemme klikkaamalla tätä linkkiä!

VALMISTAJIEN HINNAN NOUSUJEN JOHDOSTA KAIKKI OIKEUDET HINNANMUUTOKSIIN PIDÄTETÄÄN!

HUOM!! ILMAVESILÄMPÖPUMPPUJEN ASENNUKSET

Teemme alustavan tarjouksen esitietokyselyn perusteella ja asiakkaan hyväksyessä alustavan tarjouksen, käymme vielä tarpeen vaatiessa kartoittamassa kohteen. Asennukset vain PK-seudulle ja sen lähiympäristöön. Jos haluat pelkän laitteen, tilaa tai kysy lisää.

ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT

 

ILMA-VESILÄMPÖPUMPPU LÄMMITYSMUOTONA

Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan hoitaa koko talon lämmitystarve. Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikkö ottaa lämpöenergia ulkoilmasta siirtäen lämpöä vesikiertoiseen lämmönjakojärjestelmään ja lämmittää myös lämpimän käyttöveden. Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan kattaa talon lämmitystarve yleensä -15...-20 °C:een saakka. Sitä alemmilla ulkolämpötiloilla tarvitaan sähkövastuksia, jotka sisältyvät järjestelmään.


ILMA-VESILÄMPÖPUMPUN TOIMINTAPERIAATE

Ilmasta saatu lämpö höyrystää lämpöpumpussa kiertävän kylmäaineen. Kun nestemäinen kylmäaine muuttuu höyryksi, siihen sitoutuu lämpöenergiaa (lämpötila noin 0 °C). Kompressori imee höyrystyneen kylmäaineen höyrystimestä ja puristaa sitä pienempään tilaan. Tällöin kylmäaineen paine ja lämpötila nousevat. Kuuma, noin sata-asteinen, korkeapaineinen kylmäainehöyry johdetaan lauhduttimeen. Lämmitysverkoston vesi tai huoneilma jäähdyttää kylmäainehöyryä, joka muuttuu takaisin nestemäiseksi. Silloin vapautuu lämpöä, joka siirtyy lämmitysverkostoon. Jäähdytetty, nestemäinen kylmäaine kulkee vielä paineenalennusventtiilin kautta ennen kuin se palaa jälleen höyrystimeen. Painealennusventtiili alentaa kylmäaineen painetta ja laskee sen lämpötilan noin -10 °C:een.Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikkö ottaa lämpöenergia ulkoilmasta siirtäen lämpöä vesikiertoiseen lämmönjakojärjestelmään ja lämmittää myös lämpimän käyttöveden.

 

ILMA-VESILÄMPÖPUMPUN VALINTA

Ilmavesilämpöpumpun valintaan liittyvää tietoa löydät täältä: Tietoa ilmavesilämpöpumpuista

 

TIETOA MUUALLA VERKOSSA

Tutkittua säästöä ilma-vesilämpöpumpulla

Tutkimus: Ilma-vesilämpöpumpulla säästöä kodin energiankulutukseen


Motiva: Ilma-vesilämpöpumpun hankinta on edullisempaa kuin maalämpölaitteiston

Ilma-vesilämpöpumpun hankinnan kannattavuuteen vaikuttavat kohteen maantieteellinen sijainti, kohdekohtaiset toimintaolosuhteet, kohteen energiankulutus lähtötilanteessa ja investoinnin suuruus. Ilma-vesilämpöpumppu on yleensä maalämpöä edullisempi investointi. Saneerauskohteissa keskimääräinen investointi ilma-vesilämpöpumppuun oli noin 8 000 – 9 000 euroa , kun vastaavasti maalämpö oli noin 12 000 – 20 000 euroa.

Toisaalta maalämpö on kannattavampi suurissa kiinteistöissä, koska sillä on ilma-lämpöpumppua parempi hyötysuhde. Maalämpöä ei kuitenkaan voi tai edes saa rakentaa mihin tahansa kohteeseen.
Ilma-vesilämpöpumpulla ei ylletä vuosittaisessa hyötysuhteessa maalämmön tasolle. Tosin ilma-vesilämpöpumpun takaisinmaksuaika on useimmiten maalämpöjärjestelmää lyhyempi, sillä laiteinvestoinnit ovat pienemmät.

Motiva: Ilma-vesilämpöpumppu on varteenotettava vaihtoehto

Poiminta:
http://motiva.fi/ajankohtaista/motivan_tiedotteet/2012/ilma-vesilampopumppu_lahes_maalampopumpun_veroinen.5005.news


Elvari-sähkölämmityksen tehostamisohjelma on tutkinut ilma-vesilämpöpumppujen (UVLP) energiansäästöä ja hankinnan kannattavuutta sähkölämmitystaloissa. Ilma-vesilämpöpumpun hankinnan kannattavuuteen vaikuttavat kohteen maantieteellinen sijainti, kohdekohtaiset toimintaolosuhteet, kohteen energiankulutus lähtötilanteessa ja investoinnin suuruus.

 

Ilma-vesilämpöpumpun hankinta on otollisinta, kun kohteen kokonaisenergiankulutus on lähtötilanteessa vähintään 25 000 kWh, ilma-vesi-lämpöpumppu liitetään lattialämmitykseen ja käyttöveden kulutus on suhteessa melko vähäinen. Ilma-vesilämpöpumpun hyötysuhteen kannalta on positiivista, että talvet ovat lauhoja.

 


Maalämpöpumppu kohtasi voittajansa – jopa 12 000e halvempi

Poiminta:
http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2012/06/18/maalampopumppu-kohtasi-voittajansa-jopa-12-000e-halvempi/201231776/310

 

Maalämpöön sijoittaminen ei välttämättä olekaan se kaikkein fiksuin valinta omaa kotia kasatessa. Tällaiseen tulokseen on päätynyt valtion omistama asiantuntijayritys Motiva tuoreessa selvityksessään, joka on toteutettu osana sähkölämmityksen tehostamiseen tähtäävää Elvari-ohjelmaa. Motivan mukaan Keski-Euroopassa suositut ilma-vesilämpöpumput ovat usein lähes maalämpöpumpun veroisia vaihtoehtoja Suomessa.

Ilma-vesilämpöpumput toimivat liki samoin kuin ilmalämpöpumput. Ilman sijasta lämpö siirretään kuitenkin veteen, joka voidaan siirtää sitten esimerkiksi talon vesipohjaiseen keskuslämmitykseen.
Ilma-vesilämpöpumppuja puoltaa lisäksi niiden hinta. Saneerauskohteessa ilma-vesilämpöpumppu maksaa noin 8 000–9 000 euroa, kun taas maalämmön kustannukseksi muodostuu 12 000–20 000 euroa.

– Ilma-vesilämpöpumppu on yleensä maalämpöä edullisempi vaihtoehto, Motiva arvioi tiedotteessan.

Motiva tutki molempien tekniikoiden vaikutuksia sähkönkulutukseen selvityksessä, johon vastasi 46 kohdetta. Näistä energiankäyttö käytiin läpi 23 kohteessa.
Kokonaisenergiankulutus oli kohteissa keskimäärin 26 000 kilowattituntia ennen ilma-vesilämpöpumpun hankintaa. Keskimäärin ilma-vesilämpöpumpulla saavutettiin noin 37 prosentin pudotus energiankulutukseen.

 

 

   

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Mr.LVI ammattilaiset auttavat sinua veloituksetta tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Soita meille 010 666 7282 tai lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella.

Mahdolliset asiaasi koskevat kuvat ja liitteet voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info(at)mrlvi.fi

Asiakaspalvelu avoinna MA-PE 8:00-16:00

YhteydenottoLomakeLyhyt

Käytössä olevan vanhan lämpöpumpun yleisimmät ongelmat: - lämpöpumppu ei käynnisty - ei lämmitä - käyntiääni poikkeaa normaalista - vettä vuotaa lattialle - ei pysy käynnissä - ilmanvaihto tai jäähdytys/viilennys ei toimi - lämmitys toimii vain osittain - näyttö on pimeänä - kuluttaa normaalia enemmän sähköä.

Soita Mr.LVI lämpöpumppujen ammattilaiselle 010 666 72 82 tai info(at)mrlvi.fi