Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

 x 

 
Mr.LVI Lämpöpumpppuhuolto.com on lämpöpumppujen ammattilainen

Lämpöpumput myynti, asennus, huolto, vikakorjaus, tarvikkeet ja varaosat

Soita Mr.LVI lämpöpumppujen ammattilaiselle 010 666 72 82 tai laita sähköpostia info(at)mrlvi.fi

Toimitamme tuotteet kaikkialle Suomeen!
Asennus- ja huoltopalvelumme on saatavilla vain pääkaupunkiseudun lähiympäristössä. 
Katso asennus- ja huoltoalueemme klikkaamalla tätä linkkiä!

VALMISTAJIEN HINNAN NOUSUJEN JOHDOSTA KAIKKI OIKEUDET HINNANMUUTOKSIIN PIDÄTETÄÄN!

MAALÄMPÖPUMPUT

Maalämpöpumppu lämmitysmuotona

Maalämpöpumppu kerää maaperään, kallioon tai veteen varastoitunutta auringon lämpöä ns. maalämpöä.
Maalämpöpumppu tuottaa lämmitysenergiaa suhteellisen edullisesti. Järjestelmän hankintahinta on kuitenkin melko korkea, sillä usein joudutaan maahan kaivamaan porakaivo. Korkean aloitus kustannuksen vuoksi sen kannattavuus on tällä hetkellä sitä parempi, mitä suurempi talo on. Kuitenkin tulevaisuudessa energiakustannusten noustessa, maalämpöpumppu tulee entistä kannattavammaksi vaihtoehdoksi pinta-alaltaan yhä pienemmissä taloissa.


Maalämpöpumput ovat lämmitysmuotona jo viime aikoina yleistyneet, sähkön ja öljyn hinnan noustessa. Samaan aikaan lämpöpumput ovat kehittyneet entistä tehokkaammiksi ja luotettaviksi. Vaikka maalämpöpumpun hinta on korkea, saat sen hyvitettyä takaisin itsellesi kuitenkin n. 10 vuoden käytöllä.

 

Maalämpö neljästä eri lämmönlähteestä

Kallio – porakaivon käyttö

Ihanteellinen fossiilisilla polttoaineilla toimivan lämmitysjärjestelmän saneeraukseen tai mukauttamiseen.

Ns. lähellä pintaa olevan geotermisen kerroksen alemmassa osassa on lämmönlähde, jonka lämpötila pysyy lähes vakiona ja jota voidaan hyödyntää ympäri vuoden. Lämpöpumppu kerää varastoituneen aurinkoenergian kallioon porattuun reikään upotetusta keräimestä. Reiän syvyys vaihtelee välillä 70-200 metriä talon energiantarpeesta riippuen. Tämän tyyppistä järjestelmää voidaan käyttää kaikissa rakennustyypeissä, pienissä ja suurissa, julkisissa ja yksityisissä. Se vaatii vain vähän tilaa, ja keräimen kaivo voidaan porata pienimpäänkin puutarhaan.

 

Pintamaa – pintakeräimen käyttö

Kustannustehokas energian kerääminen.

Kesäaikaan maaperään varastoituu auringon lämpöä. Se absorboituu joko suoraan eristeenä tai lämpönä sadevedestä ja ilmasta maaperän lähellä pintaa olevasta maakerroksesta. Lämpöpumppu kerää tämän varastoituneen aurinkoenergian maahan upotetun keruuputkiston avulla. Keräimen muodostaa lämmönkeruunesteellä täytetty putki, joka asennetaan noin 100 – 120 cm syvyyteen. Keruuputkiston kokonaispituus määräytyy rakennuksen energian kulutuksen mukaan. Tämän energian käyttäminen lämmitykseen on kustannustehokas menetelmä. Suurin tuotto saadaan maaperästä, jossa on suuri vesipitoisuus.

 

Pohjavesi

Toimiva energianlähde rakennuksiin, joissa pohjavesi on helposti käytettävissä.

Lämmönlähteenä voi käyttää myös pohjavettä, koska sen lämpötila on välillä 4 - 12 °C ympäri vuoden. Lämpöpumppu kerää varastoituneen aurinkoenergian pohjavedestä. Normaalisti käytetään yhtä kaivoa pohjaveden ottoon ja toista sen palauttamiseen.

 

Vesistökeräin

Kustannustehokas asennus järven rannalla sijaitseviin taloihin.

Jos kotisi on rakennettu lähelle vesistöä, esim. järven rannalle, järvivedestä voidaan kerätä lämpöä käyttämällä pintamaakeräintä, joka on ankkuroitu järven pohjaan.


Maalämpöpumpun hyödyt

• Maalämpö on vaivaton, ei vaadi juurikaan huoltoa
• Maalämpöpumpulla tuotettu lämpö on pääosin uusiutuvaa energiaa
• Maalämpö sähköä halvempaa – noin kolmasosa sähkön hinnasta
• Maalämpö ei välttämättä vaadi erillistä teknistä tilaa (suositellaan kuitenkin asennettavaksi tekniseen tilaan)
• Maalämpö on kilpailukykyisin keskivertoa suuremmissa pientaloissa
• Maalämmön porakaivoa voidaan käyttää myös viilennykseen
• Maalämpöpumppu voidaan asentaa myös vanhaan taloon, erityisesti jos talossa on vesikiertoinen lämmönjakojärjestelmä.

 

Maalämpöpumppu ja vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä

Maalämpöpumppu sopii erityisen hyvin taloihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Kun haluat lämmittää taloasi edullisesti, suosittelemme maalämpöä. Investointina maalämpö on pieni verrattuna käytön edullisuuteen. Mitä suurempi talo, sitä suurempia ovat myös tulevat säästöt. Lisäksi maalämpö on ekologinen lämmitystapa, käyttäähän maalämpö kuitenkin hyväkseen maahan varastoitunutta aurinkoenergiaa.

 

Lämpöpumppu tulee aina mitoittaa kohteen mukaan, jolloin varmistetaan, että taloon asennetaan oikean kokoinen lämpöpumppu ja keruupiiri. Sopivin ratkaisu riippuu talosi sijainnista, kalliopohjasta sekä siitä haluatko kaivaa puutarhasi jne. Yleensä on halvempaa kaivaa putki maahan kuin porata reikä kallioon. Maalämpöpumpun mitoitus ja malli riippuu myös talon asuinpinta-alasta, perheenjäsenten lukumäärästä ja näiden perusteella lasketusta energiatarpeesta.

 

Mitä suurempi talo ja energiankulutus, sitä suurempia ovat myös tulevat säästöt. Alle 100 neliömetrin taloon on harvoin kannattavaa asentaa maalämpöpumppua, koska energiankulutus on suhteellisen pieni kenties oikea ratkaisu saattaa silloin olla ulkoilmalämpöpumppu.


Huolellinen suunnittelu on onnistuneen toteutuksen avaintekijä

Hyvän ja toimivan maalämpöjärjestelmän edellytyksinä ovat huolellinen suunnittelu, mitoitus ja asennus.

 

Lisää tietoa maalämpöpumpuista sekä maalämpöpumpun valinnasta löydät täältä: Tietoa maalämpöpumpuista

   

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Mr.LVI ammattilaiset auttavat sinua veloituksetta tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Soita meille 010 666 7282 tai lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella.

Mahdolliset asiaasi koskevat kuvat ja liitteet voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info(at)mrlvi.fi

Asiakaspalvelu avoinna MA-PE 8:00-16:00

YhteydenottoLomakeLyhyt

MUISTA KOTITALOUSVÄHENNYS!

Verottaja Kotitalousvähennys ohje

Kotitalousvähennyksen voit saada, jos teetät kotitalous- tai hoitotyötä, asunnon kunnossapitotöitä tai tietotekniikkalaitteiden asennusta.

Omavastuu 100 euroa ja enimmäismäärä normaalisti 2 250 € / henkilö, mutta vuosina 2022-2027 öljylämmityksestä pois siirtyville enimmäismäärä on 3500 €!

Omavastuu 100 euroa on kalenterivuosikohtainen. Voit siis maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä, ja omavastuu vähennetään vain kerran. 

Lue lisää kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta.