Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

 x 

 
Mr.LVI Lämpöpumpppuhuolto.com on lämpöpumppujen ammattilainen

Lämpöpumput myynti, asennus, huolto, vikakorjaus, tarvikkeet ja varaosat

Soita Mr.LVI lämpöpumppujen ammattilaiselle 010 666 72 82 tai laita sähköpostia info(at)mrlvi.fi

Toimitamme tuotteet kaikkialle Suomeen!
Asennus- ja huoltopalvelumme on saatavilla vain pääkaupunkiseudun lähiympäristössä. 
Katso asennus- ja huoltoalueemme klikkaamalla tätä linkkiä!

VALMISTAJIEN HINNAN NOUSUJEN JOHDOSTA KAIKKI OIKEUDET HINNANMUUTOKSIIN PIDÄTETÄÄN!

Poistoilmalämpöpumpun asennus kannattaa

 

Poistoilmalämpöpumppu on kodin lämmityksen teholaite

 

Ankkalogostaan tunnettu Mr. LVI myy, asentaa ja huoltaa NIBEn laadukkaita poistoilmalämpöpumppuja Vantaalla ja sen lähialueilla. Kun yhdellä laitteella hoituu niin lämmitys, ilmanvaihto kuin lämmin käyttövesikin, kyseessä on oikea järkiratkaisu.

poistoilmajärjestelmä vs poistoilma-tuloilmajärjestelmä
Poistoilmajärjestelmä VS poistoilma-tuloilmajärjestelmä

Uusien omakotitalojen keskikoko on viime vuosina pienentynyt, ja samalla rakentamisen tiukentuneet energiamääräykset ovat vähentäneet talojen energiankulutusta. Entistä useammassa uudiskohteessa lämmitysratkaisuksi onkin valikoitunut poistoilmalämpöpumppu – se kun ei vaadi erillistä teknistä tilaa ja on monikäyttöinen.

– Poistoilmalämpöpumppujen etuna on se, että ne ovat kompakteja laitteita, joilla voi pienessä tilassa hoitaa samalla kertaa ilmanvaihdon, lämmityksen ja lämpimän käyttöveden. Tekniikka on mennyt eteenpäin, ja tänä päivänä uudempien invertterikompressoreilla varustettujen pumppujen hyötysuhde alkaa olla maalämmön tasolla, kertoo Marko Rantanen Mr. LVI:ltä. Yritys on lämpöpumppuja valmistavan NIBEn jälleenmyyjä ja huoltoliike jo vuosien kokemuksella.

"Pienessä tilassa voi hoitaa samalla kertaa ilmanvaihdon, lämmityksen ja lämpimän käyttöveden."

Kehittyneen tekniikan ansiosta poistoilmalämpöpumppu on järkevä ja kustannustehokas valinta 80–200 neliömetrin taloihin. Tämän vuoksi se on ollut jo pitkään suosittu monissa talopaketeissa, esim. Älsbytaloissa. Osaamisensa myötä Mr. LVI onkin tuttu ja turvallinen asennus- ja huoltoliike myös useille talopakettiasukkaille.

 

Poistoilmalämpöpumppu haastaa maalämmön

Poistoilmalämpöpumput yleistyivät Suomessa 1990-luvulla. Koska pumppujen elinkaari on noin 15–20 vuotta, useissa kohteissa mietitään korjauksen sijaan jo laitteen vaihtoa kehittyneempään malliin.

Uusien pumppujen hyötysuhde on entistä parempi, joten vanhan poistoilmalämpöpumpun korvaajaksi ei kannata turhaan pohtia esim. maalämpöä kaivoineen ja laitteineen: sen myötä kotiin tarvittaisiin erillinen ilmanvaihtolaitekin. Myöskään ilmavesilämpöpumppu ei yleensä ole järkevä vaihtoehto uuden teknologian poistoilmalämpöpuille ja vaatisi paljon kalliita muutostöitä.
Nibe poistoilmalämpöpumppu

– Vastaavasti uudet, invertterikompressorilla varustetut poistoilmalämpöpumput säätyvät tehontarpeen mukaan ja niillä voidaan tuottaa lämpöä energiatehokkaammin. NIBEn F750-mallissa energialuokka on paras A+++. Sen teholuokka ajaa 1,5–6 kilowatin välissä tuottaen lämpöä vain sen verran kuin tarvitaan, eikä lämpöä mene hukkaan. Tämä näkyy myös pienempänä sähkölaskuna, havainnollistaa Rantanen.

Optimaalisesti toimivan laitteen valintaan vaikuttaa muun muassa asunnon koko. Pienemmissä asunnoissa fiksuin ratkaisu on yleensä NIBEn F370 tai F470. Suurempiin, 140–200 neliön kohteisiin usein paras ja energiatehokkain vaihtoehto on F750-malli tarvitun suuremman ilmamäärän vuoksi.

Rantanen toteaa, että tämän kokoisissa kohteissa voidaankin sanoa F750:n olevan ylivertainen energiatehokkuudeltaan muihin markkinoilla oleviin poistoilmalämpöpumppuihin nähden. Se sisältää täysin uudenlaista tekniikkaa, jota ei muista poistoilmalämpöpumpuista löydy.

Jotta asiakas saisi tarpeisiinsa parhaiten sopivan pumpun, Mr. LVI suorittaa ilmaisen kartoituksen tilanteen tutkimiseksi. Tämän jälkeen asiakas saa selkeän avaimet käteen -tarjouksen, joka sisältää myös vanhan laitteen poisviennin.

Poistoilmalämpöpumpun vaihto vie vain yhden työpäivän. Jos kanavisto on vanha, samalla pitää yleensä suorittaa kuitenkin myös ilmanvaihdon puhdistus ja ilmamäärien mittaus ja säätö, johon vierähtää oma päivänsä.

– Se on tärkeää pumpun toiminnan kannalta. Asunnosta täytyy poistua ilmaa, jotta siitä voidaan ottaa lämpöä talteen, huomauttaa Rantanen. Lämmityksen ja lämpimän veden käyttökatko on silti lyhyt, joten työ voidaan tehdä mihin vuodenaikaan tahansa ja kohteessa asua koko sen ajan.

 

Käyttökoulutus opettaa laitteen käytön ja hyödyt

Jotta poistoilmalämpöpumpulle saadaan mahdollisimman pitkä elinkaari – ja suurin säästö lämmityskuluihin – laitetta on osattava käyttää ja hoitaa oikein. NIBE lämpöpumpuissa on selkeä käyttöliittymä, joten pumpun käyttäminen on helppoa kenelle tahansa.

– Ja aina, kun asennamme uuden pumpun, annamme asiakkaalle myös kattavan käyttökoulutuksen. Se on yleensä asennuksen jälkeen tärkein asia, toteaa Rantanen. Koulutuksessa käydään läpi pumpun toimintaperiaate ja etenkin käyttäjän omatoimiset huoltotoimenpiteet. Käyttökoulutus voikin tulla tarpeen myös silloin, kun talo on vaihtanut omistajaa.

"Aina kun asennamme uuden pumpun, annamme asiakkaalle myös kattavan käyttökoulutuksen."

– Poistoilmalämpöpumpun huollossa esimerkiksi ilmanvaihdon suodattimien puhdistus on tärkeää. Kun ilma virtaa vapaasti, siitä pystytään ottamaan lämpöä talteen. Jos suodattimet ovat tukossa, laite ei ole enää energiatehokas.

Jos omatoimista huoltoa on laiminlyöty, se voi pahimmillaan johtaa pumpun ennenaikaiseen rikkoutumiseen. Perushuollot ovatkin tärkeässä roolissa laitteen käyttöiän kannalta ja suositeltava huoltoväli on 1–2 vuotta. Rantanen kuitenkin lohduttaa, että koska kyseessä on talon lämmitys, Mr. LVI pyrkii järjestämään huollon ongelmatilanteessa ripeästi ja tekee aina parhaansa auttaakseen ja palvellakseen asiakkaitaan.

– Asiakkaat tuntuvatkin palautteen perusteella arvostavan meitä, ja usein uusi asiakas ottaa meihin yhteyttä toisen asiakkaan suosituksesta. Tämmöisestä puskaradiomarkkinoinnista täytyy olla nöyrästi kiitollinen, toteaa Rantanen.

 

NIBE on luotettava ja helppokäyttöinen valinta

Kaikkiin lämmityslaitteisiin voi iän myötä tulla vikoja, ja lisäksi Suomen sääolosuhteet ovat haastavia mille tahansa lämmitysmuodolle. Uusilla poistoilmalämpöpumpuilla on kuitenkin kolmen vuoden tehdastakuu, jonka lisäksi NIBE on hankkinut laitteilleen vielä kolmen vuoden lisäturvan. Asiakkaalle ilmainen NIBETURVA on voimassa laitteen kuudenteen käyttövuoteen saakka.

"Asiakkaalle ilmainen NIBETURVA on voimassa laitteen kuudenteen käyttövuoteen saakka."

Rantanen huomauttaa, että mikään muu merkki ei tarjoa vastaavan pituista turvaa laitteilleen, ja se kertookin jo paljon NIBEn pumppujen luotettavuudesta.

Suurin osa NIBE-maalämpöpumpuista voidaan myös liittää NIBE Uplink -pilvipalveluun. Käyttäjä voi siinä halutessaan valita, hankkiiko laite pörssisähkön hintatiedon Nord Pool Spot -sähköpörssistä ja antaa laitteen hoitaa lämmitystä mahdollisimman paljon sellaisina tunteina, kun pörssisähkö on edullista. Käyttäjä, joka hankkii sähkön pörssisähkösopimuksella,voi säästää merkittävästi sähkölaskussaan – ilman lisäkuluja. Uplink-palvelun kautta voi lämmityksen toimintaa seurata kännykällä, tabletilla tai tietokoneella – missä ja milloin vain.

 

Alkuperäinen uutinen Omakotilehti Vantaa 2/2018

 
Mr.lvi lämpöpumppujen asiantuntija
Asennukset, huollot ja käyttökoulutukset
puh. 010 666 7282
info(at)mrlvi.fi
www.mrlvi.fi
www.lämpöpumppuhuolto.com

   

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Mr.LVI ammattilaiset auttavat sinua veloituksetta tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Soita meille 010 666 7282 tai lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella.

Mahdolliset asiaasi koskevat kuvat ja liitteet voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info(at)mrlvi.fi

Asiakaspalvelu avoinna MA-PE 8:00-16:00

YhteydenottoLomakeLyhyt

Käytössä olevan vanhan lämpöpumpun yleisimmät ongelmat: - lämpöpumppu ei käynnisty - ei lämmitä - käyntiääni poikkeaa normaalista - vettä vuotaa lattialle - ei pysy käynnissä - ilmanvaihto tai jäähdytys/viilennys ei toimi - lämmitys toimii vain osittain - näyttö on pimeänä - kuluttaa normaalia enemmän sähköä.

Soita Mr.LVI lämpöpumppujen ammattilaiselle 010 666 72 82 tai info(at)mrlvi.fi