Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

 x 

 
Mr.LVI Lämpöpumpppuhuolto.com on lämpöpumppujen ammattilainen

Lämpöpumput myynti, asennus, huolto, vikakorjaus, tarvikkeet ja varaosat

Soita Mr.LVI lämpöpumppujen ammattilaiselle 010 666 72 82 tai laita sähköpostia info(at)mrlvi.fi

Toimitamme tuotteet kaikkialle Suomeen!
Asennus- ja huoltopalvelumme on saatavilla vain pääkaupunkiseudun lähiympäristössä. 
Katso asennus- ja huoltoalueemme klikkaamalla tätä linkkiä!

VALMISTAJIEN HINNAN NOUSUJEN JOHDOSTA KAIKKI OIKEUDET HINNANMUUTOKSIIN PIDÄTETÄÄN!

MILLAINEN LÄMPÖPUMPPU


Lämpöpumppu hyödyntää ilmaista energia.
Melko pienellä investoinnilla voidaan vähentää lämmityskustannuksia melkein puolella.

Lämpöpumpun toiminta

Lämpöpumppujen avulla siirretään ilmaan, maahan, kallioon tai veteen auringosta varastoitunutta lämpöenergiaa, jota käytetään rakennusten ja käyttöveden lämmittämiseen. Lämpöpumppu siirtää lämpöä viileästä lämpimään. Lämpöpumppujen toimintaperiaate on samantapainen kuin kylmälaitteissa, josta lämpöa siirretään kylmälaitteesta ulkopuolella ympäröivään huonetilaan. Lämpöpumppu toimii vastaavalla tavalla kerätessään ilmaan, maaperään tai veteen varastoitunutta lämpöä ja siirtäessään sitä sisälle rakennukseen.

Lämpöpumppulämmitys on käyttökustannuksiltaan edullinen ja vesikiertoinen lämmönjakojärjestelmä on lisäksi pitkäikäinen. Laitteiston asennus voidaan toteuttaa myös niin, että rakennuksen tuloilmaa voidaan kesäaikana tarvittaessa jäähdyttää.


Suomessa yli miljoona lämpöpumppua vuonna 2021

Jo yli 1 000 000 lämpöpumppua ottaa lähilämpöä, uusiutuvaa energiaa, talojen ympäriltä, kalliosta, maasta tai ilmasta. Vuonna 2020 asennettuihin 100 000 lämpöpumppuun investoitiin yli 600 miljoonaa euroa ja suomalaiset talojen omistajat ovat investoineet jo yli miljoonaan lämpöpumppuun 6 miljardia euroa tehden näin valtavan ympäristöteon. Ilma-vesilämpöpumppujen myyntiä kiihdytti vuonna 2020 erityisesti öljylämmityksen korvaamiseen myönnetty valtion tuki, mutta maalämpö piti pintansa ylivoimaisesti suurimpana euromääräisenä lämpöpumppusektorina.

Lämpöpumpuista kaikkein suosituin on ilmalämpöpumppu, joita myytiin vuonna 2020 reilut 80 000 kappaletta, toiseksi eniten myytiin maalämpöpumppuja 9 000 kpl, kolmantena ilmavesilämpöpumppujen myynti 8000 kpl ja viimeisenä poistoilmalämpöpumput 3500 kpl.

Vuonna 2020 ilma-vesilämpöpumppujen myynti kasvoi 25 % johtuen valtion öljylämmityksen korvaamiseen myönnetystä tuesta.

Myös suuret kohteet kuten teollisuuskiinteistöt, kauppakeskukset, jne ovat havahtuneet, että lämpöpumpun avulla voidaan tiputtaa energiakustannuksia voimakkaasti.

Lämpöpumppujen menekkiä lisää myös kasvava huoli ilmastonmuutoksesta. Lämpöpumpuilla pystytään korvaamaan perinteisestä kotitalouden lämmöntuotannosta jopa 2/3 uusiutuvalla energialla.

Ilmalämpöpumppu (Ilma-ilmalämpöpumppu, ILP)

Ilma-ilmalämpöpumppu on täydentävä lämmitysjärjestelmä, joka ottaa lämpöä ulkoilmasta ja lämmittää huoneilmaa. Ilma-ilma-lämpöpumppu ei lämmitä käyttövettä eikä sitä voida liittää vesikiertoiseen lämmönjakojärjestelmään.

Ilma-ilmalämpöpumpun rinnalle vaaditaan aina täystehomitoitettu päälämmitysjärjestelmä. Mitä alemmaksi ulkoilman lämpötila laskee, sitä vähemmän ilma-ilmalämpöpumppu tuottaa lämpöä. 
Sopii erityisen hyvin lämmitysjärjestelmän täydentäjäksi esim. vanhaan taloon, jossa sähkö- tai öljylämmitys.

Ilmalämpöpumppua valittaessa tulee erityisesti varmistaa, että laite on suunniteltu Suomen oloihin (ei jäädy yli 20 asteen pakkasessa ja tuhoa laitetta).

Pelkkä hyötysuhdekerroin (COP) ei ole tärkein valinta vaan laitteen sopivuus lämmitettävään/jäähdytetävän tilaan. Eri laitteet toimivat eri lämpötiloissa hyötysuhteen (COP) eri teholla, näin esim. maantieteellinen sijainti keskilämpötilan mukaan on tärkeä tekijä valinnassa.

Hyötysuhdekertoimesta (COP) on nyt kehitetty koko vuoden hyötyä kuvaava SCOP-vertailuarvo, joka ottaa huomioon hyötysuhteen kausivaihtelun.
SCOP tarkoittaa koko lämmityskauden lämpökerrointa (=Seasonal Coefficient of Performance).

Tämä keRroin ottaa paremmin huomioon koko lämmityskauden erilaiset olosuhteet. Scop-kerrointa aletaan hilajalleen ottaa käyttöön lämpöpumppujen energialuokkamerkinnöissä.

Ilmalämpöpumppujen hinnat asennuksineen on noin 1500 - 2500 euroa.

Poistoilmalämpöpumppu (PILP)

Poistoilmalämpöpumpulla voidaan hoitaa talon koko lämmitystarve. Se siirtää lämpöä talosta poistettavasta, lämpimästä sisäilmasta vesikiertoiseen lämmönjakojärjestelmään ja lämmittää myös lämpimän käyttöveden. Lämmitystarpeen kasvaessa tarvitaan lisälämpöä, joka tuotetaan yleensä sähkövastuksilla. 

Poistoilmalämpöpumpun hinta noin 3000 - 10 000 euroa.

Ilma-vesi-lämpöpumppu (IVLP)

Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan hoitaa talon koko lämmitystarve. Se siirtää lämpöä ulkoilmasta vesikiertoiseen lämmönjakojärjestelmään ja lämmittää myös lämpimän käyttöveden. Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan kattaa talon lämmitystarve yleensä -15...-20 °C:een saakka. Sitä alemmilla ulkolämpötiloilla tarvitaan sähkövastuksia, jotka sisältyvät järjestelmään. 

Hinnat alkaen 6000 euroa.

Maalämpöpumppu (MLP)

Maalämmöllä on lämmitetty pientaloja 1970-luvun alusta lähtien, ja lämmitystapa on kasvattanut suosiotaan 2000-luvulle tultaessa. Vuonna 2006 noin joka viidenteen uuteen suomalaiseen pientaloon valittiin maalämpö. Maalämpöpumppu tuottaa lämmitysenergiaa suhteellisen edullisesti. Järjestelmän hankintahinta on kuitenkin melko korkea. Tämän vuoksi sen kannattavuus on sitä parempi, mitä suurempi talo on. Energiakustannusten noustessa maalämpöpumppu tulee kannattavaksi vaihtoehdoksi pinta-alaltaan yhä pienemmissä taloissa.
Huomaa! Maalämpöpumpun poraus (porakaivo) vaatii ympäristöluvan.

Hinnat alkaen 7000 euroa. Kokonaishinnat (sisältäen porakaivon ja asennuksen alkaen 15 000 euroa).Lisätietoa löydät Motivan lämmitysjärjestelmien oppaista

Lämpöä ilmassa (kattava opas ilmalämpöpumpuista):
http://www.motiva.fi/files/175/Ilmalampopumput.pdf

Lämpöä omasta maasta (maalämpö)
http://www.motiva.fi/files/7965/Lampoa_omasta_maasta_Maalampopumput.pdf


 

 

   

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Mr.LVI ammattilaiset auttavat sinua veloituksetta tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Soita meille 010 666 7282 tai lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella.

Mahdolliset asiaasi koskevat kuvat ja liitteet voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info(at)mrlvi.fi

Asiakaspalvelu avoinna MA-PE 8:00-16:00

YhteydenottoLomakeLyhyt

MUISTA KOTITALOUSVÄHENNYS!

Verottaja Kotitalousvähennys ohje

Kotitalousvähennyksen voit saada, jos teetät kotitalous- tai hoitotyötä, asunnon kunnossapitotöitä tai tietotekniikkalaitteiden asennusta.

Omavastuu 100 euroa ja enimmäismäärä normaalisti 2 250 € / henkilö, mutta vuosina 2022-2027 öljylämmityksestä pois siirtyville enimmäismäärä on 3500 €!

Omavastuu 100 euroa on kalenterivuosikohtainen. Voit siis maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä, ja omavastuu vähennetään vain kerran. 

Lue lisää kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta.