Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

 x 

 
Mr.LVI Lämpöpumpppuhuolto.com on lämpöpumppujen ammattilainen

Lämpöpumput myynti, asennus, huolto, vikakorjaus, tarvikkeet ja varaosat

Soita Mr.LVI lämpöpumppujen ammattilaiselle 010 666 72 82 tai laita sähköpostia info(at)mrlvi.fi

Toimitamme tuotteet kaikkialle Suomeen!
Asennus- ja huoltopalvelumme on saatavilla vain pääkaupunkiseudun lähiympäristössä. 
Katso asennus- ja huoltoalueemme klikkaamalla tätä linkkiä!

VALMISTAJIEN HINNAN NOUSUJEN JOHDOSTA KAIKKI OIKEUDET HINNANMUUTOKSIIN PIDÄTETÄÄN!

OHJEITA ILMA-VESILÄMPÖPUMPUN HANKINTAAN

Huolellinen suunnittelu sekä ammattitaitoinen asennus ovat hyvin toimivan ilmavesilämpöpumppujärjestelmän edellytyksiä. Vesi-ilmalämpöpumppujärjestelmä on suunniteltava kokonaisuutena. Ilmavesilämpöpumpun mitoituksen pohjana on rakennuksen vuotuinen energiankulutus sekä huipputehontarve lämmityksessä ja lämpimän käyttöveden tuottamisessa.

Ilmavesilämpöpumppu sopii lämmitysmuodoksi molempiin, uudiskohteisiin sekä saneerauskohteisiin ja se sopii rakennuksen pääasialliseksi lämmönlähteeksi toisinkuin esim. ilmalämpöpumppu, joka sopii lämmönlähteeksi vain nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalla.

Ulkolämpötilan ollessa – 7 °C:n ja – 15 °C, jolloin lämmitystehon tarve on suurimmillaan, ilma-vesilämpöpumpun tehokkuuden huomaa parhaiten energiansäästössä. On kuitenkin syytä tarkastella ostettavaa vesi-ilmalämpöpumppua tarkasti, sillä markkinoilla on malleja jotka tuottavat jopa 50 % lämpötehosta sähkövastuksella, kun taas toiset lämpöpumput pystyvät tuottamaan koko rakennuksen tarvitseman lämmön lämpöpumpun avulla.

Ilma-vesilämpöpumppua ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota ilmavesilämpöpumpun tehontuottoon ja lämpötilatasoon 15–25 asteen pakkasessa, jotta ilma-vesilämpöpumppu kykenee varmasti lämmittämään myös Suomen oloissa. Vesi-ilmalämpöpumppu antaa –20 asteessa noin puolet vähemmän tehoa kuin +7 asteessa, jossa laitteiden tehot yleensä ilmoitetaan ns. nimellistehona (standardin EN14511 mukaan).

Ilma-vesilämpöpumpun lämpökerroin (COP) on myös tärkeä tieto kovemmilla pakkasilla. Ilmavesilämpöpumppu tuottaa sitä suuremman säästön kovina pakkaspäivinä, mitä suurempi COP -kerroin on, lämmityksen tapahtuessa vesi-ilmalämpöpumpulla eikä sen sähkövastuksella.

Jos ilmavesilämpöpumppu hankitaan liian kalliin öljylaskun takia, öljykattila kannattaa säästää jos sillä on vielä teknistä käyttöikää jäljellä, sillä ilma-vesilämpöpumpun voi asentaa öljylämmityksen rinnalle energiansäästäjäksi.

 

Ohjeita ilma-vesilämpöpumpun hankintaan ja asennukseen pähkinän kuoressa

  • Huolehdi, että ilma-vesilämpöpumppu järjestelmä suunnitellaan sinun tarpeisiisi sopivaksi
  • Varmista ilma-vesilämpöpumpun toimivuus Suomen olosuhteissa ja että laite lämmittää myös kovemmilla pakkasilla
  • Tarkista ilmavesilämpöpumpun maahantuojan luotettavuus
  • Varmista, että hankkimaasi ilma-vesilämpöpumppuun saa varaosia ja huoltopalvelua koko laitteen käyttöiän ajan
  • Valitse kokenut ja ammattitaitoinen asennunusliike, jonka myyjä osaa selvästi asiansa ja tulee tutustumaan tilanteeseesi paikan päälle
  • Anna ammattilaisen ehdottaa oikea ilma-vesilämpöpumpun sijoituspaikka
  • Kysy, kuuluuko asennukseen kylmäaineputkien kotelointi, miten ulkoyksikkö asennetaan, minne ulkoyksikön sulatusvesi johdetaan ja miten läpiviennit eristetään.
  • Pyydä ilma-vesilämpöpumpulle suomenkielinen käyttöohje, käyttöönottopöytäkirja ja käyttöopastus
  • Huollata ilma-vesilämpöpumppu ammattiliikkeellä määräajoin varmistaaksesi laitteen häiriöttömän ja optimaalisen toiminnan sekä pitkän käyttöiän

 

ILMA-VESILÄMPÖPUMPPU PATTERILÄMMITYS JA LATTIALÄMMITYSKOHTEISSA

Jotta energiaa säästyy merkittävästi, pohjoisimpaan osaan Suomea kohteeseen jossa on patterilämmitys, edellytetään teknisesti hyvin laadukkaan ja energiatehokkaan ilma-vesilämpöpumpun käyttöä. Kohteissa joissa on ilma-vesilämpöpumppu ja patterilämmitys, vuositason lämpökertoimet ovat selvästi heikompia kuin kohteissa joissa on ilma-vesilämpöpumppu ja lattialämmitys.

Jos pattereissa kiertää yli 50 asteinen vesi suurimman osan lämmityskautta, patterilämmitys ilma-vesilämpöpumpulla voi muodostua haasteeksi. Vuositason lämpökertoimet patterilämmityskohteissa ovat selvästi lattialämmityskohteita heikompia, jolloin energiansäästö vähenee pidentäen takaisinmaksuaikaa. Erityisesti kovilla pakkasilla yli 50 asteinen lämmitysvesi ilma-vesilämpöpumpun avulla saavutetaan yleensä melko huonolla hyötysuhteella, mutta alentamalla lämmitysveden lämpötilan 50 asteeseen, saadaan jo huomattavia säästöjä.

Jos vanhat patterit ovat uusimisen tarpeessa samalla kun asunnon lämmitysmuoto uusitaan ilma-vesilämpöpumpuksi tai maalämpöpumpuksi, kannattaa valita suuret patterit, jotka ovat tehokkaita matalammilla lämpötiloilla, mikä parantaa koko järjestelmän hyötysuhdetta. Tällöin patteriverkon menoveden maksimi lämpötilan tavoite on hyvä olla noin 45 astetta. Mutta huomioitavaa on, että pelkkä vesipattereiden vaihtaminen ei ole useinkaan kannattavaa pelkän energiatehokkuuden vuoksi.

   

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Mr.LVI ammattilaiset auttavat sinua veloituksetta tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Soita meille 010 666 7282 tai lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella.

Mahdolliset asiaasi koskevat kuvat ja liitteet voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info(at)mrlvi.fi

Asiakaspalvelu avoinna MA-PE 8:00-16:00

YhteydenottoLomakeLyhyt

Käytössä olevan vanhan lämpöpumpun yleisimmät ongelmat: - lämpöpumppu ei käynnisty - ei lämmitä - käyntiääni poikkeaa normaalista - vettä vuotaa lattialle - ei pysy käynnissä - ilmanvaihto tai jäähdytys/viilennys ei toimi - lämmitys toimii vain osittain - näyttö on pimeänä - kuluttaa normaalia enemmän sähköä.

Soita Mr.LVI lämpöpumppujen ammattilaiselle 010 666 72 82 tai info(at)mrlvi.fi