Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

 x 

 
Mr.LVI Lämpöpumpppuhuolto.com on lämpöpumppujen ammattilainen

Lämpöpumput myynti, asennus, huolto, vikakorjaus, tarvikkeet ja varaosat

Soita Mr.LVI lämpöpumppujen ammattilaiselle 010 666 72 82 tai laita sähköpostia info(at)mrlvi.fi

Toimitamme tuotteet kaikkialle Suomeen!
Asennus- ja huoltopalvelumme on saatavilla vain pääkaupunkiseudun lähiympäristössä. 
Katso asennus- ja huoltoalueemme klikkaamalla tätä linkkiä!


JUHANNUKSEN AUKIOLOAJAT
Myymälä on suljettuna to 24.6 - pe 25.6.
Palvelemme taas normaalisti ma 28.6.

TIETOA ILMA-VESILÄMPÖPUMPUISTA - FAQ

 

ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT

Ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämmitysenergian ulkoilmasta, siirtää sen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja lämmittää myös käyttöveden tarvittaessa.

Ilma-vesilämpöpumppu käyttää hyödyksi samaa tekniikkaa kuin perinteiset ilmalämpöpumput ja sen olennainen tarkoitus on energiakustannusten sekä ympäristön säästäminen.

Ilmavesilämpöpumppu on kannattava valinta suureen kohteeseen jossa lämmitykseen kuluu paljon energiaa. Ilma-vesilämpöpumpulla katetaan rakennuksen lämmitystarve yleensä -15...-20 °C:een saakka. Kovemmilla pakkasilla lämmityksen hoitaa ilma-vesilämpöpumpun sähkövastukset, jotka sisältyvät lämmitysjärjestelmään.


ILMA-VESILÄMPÖPUMPPU SÄÄSTÄÄ LÄMMITYKSESSÄ 40-60%

Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan saavuttaa noin 40–60 prosentin säästöt lämmityksessä suoraan sähkölämmitykseen verrattuna. Ilma-vesilämpöpumpun tuottaman säästön määrä riippuu lämpöpumpun mitoituksesta, lämmönjakojärjestelmästä ja maantieteellisestä sijainnista.

 

ILMA-VESILÄMPÖPUMPUN VALINTA

Huolellinen suunnittelu sekä ammattitaitoinen asennus ovat hyvin toimivan ilmavesilämpöpumppujärjestelmän edellytyksiä. Vesi-ilmalämpöpumppujärjestelmä on suunniteltava kokonaisuutena. Ilmavesilämpöpumpun mitoituksen pohjana on rakennuksen vuotuinen energiankulutus sekä huipputehontarve lämmityksessä ja lämpimän käyttöveden tuottamisessa.

Ilmavesilämpöpumppu sopii lämmitysmuodoksi molempiin, uudiskohteisiin sekä saneerauskohteisiin ja se sopii rakennuksen pääasialliseksi lämmönlähteeksi toisinkuin esim. ilmalämpöpumppu, joka sopii lämmönlähteeksi vain nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalla.

Ulkolämpötilan ollessa – 7 °C:n ja – 15 °C, jolloin lämmitystehon tarve on suurimmillaan, ilma-vesilämpöpumpun tehokkuuden huomaa parhaiten energiansäästössä. On kuitenkin syytä tarkastella ostettavaa vesi-ilmalämpöpumppua tarkasti, sillä markkinoilla on malleja jotka tuottavat jopa 50 % lämpötehosta sähkövastuksella, kun taas toiset lämpöpumput pystyvät tuottamaan koko rakennuksen tarvitseman lämmön lämpöpumpun avulla.

Ilma-vesilämpöpumppua ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota ilmavesilämpöpumpun tehontuottoon ja lämpötilatasoon 15–25 asteen pakkasessa, jotta ilma-vesilämpöpumppu kykenee varmasti lämmittämään myös Suomen oloissa. Vesi-ilmalämpöpumppu antaa –20 asteessa noin puolet vähemmän tehoa kuin +7 asteessa, jossa laitteiden tehot yleensä ilmoitetaan ns. nimellistehona (standardin EN14511 mukaan).

Ilma-vesilämpöpumpun lämpökerroin (COP) on myös tärkeä tieto kovemmilla pakkasilla. Ilmavesilämpöpumppu tuottaa sitä suuremman säästön kovina pakkaspäivinä, mitä suurempi COP -kerroin on, lämmityksen tapahtuessa vesi-ilmalämpöpumpulla eikä sen sähkövastuksella.

Jos ilmavesilämpöpumppu hankitaan liian kalliin öljylaskun takia, öljykattila kannattaa säästää jos sillä on vielä teknistä käyttöikää jäljellä, sillä ilma-vesilämpöpumpun voi asentaa öljylämmityksen rinnalle energiansäästäjäksi.

 

ILMA-VESILÄMPÖPUMPUN MITOITUS

Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan tuottaa max. 50–60-asteista vettä. Patterin menoveden ollessa korkeampi, lopusta lämpötilan nostosta vastaa sähkövastus tai muu lämmönlähde. Menoveden korkea lämpötila kuitenkin heikentää lämpöpumpun tehoa ja hyötysuhdetta ja siksi lattialämmitys on selkeästi patteriverkkoa sopivampi lämmönjakoverkko ilma-vesilämpöpumpun yhteyteen.

Selvittämällä rakennuksesi menoveden lämpötila erityisesti kovilla pakkasilla, autat myyjää mitoittamaan taloosi oikean laitteen.

On syytä muistaa että ilma-vesilämpöpumppu sammuttaa automaattisesti itsensä kaikkein kylmimmillä keleillä.
Tämän takia ilma-vesilämpöpumpun sähkövastuksen tai toisen rinnakkaisen lämmönlähteen on oltava teholtaan vähintään yhtä suuri kuin rakennuksen suurin lämmitys- ja käyttöveden keskimääräinen tehonkulutus.


Mikäli vesi-ilmalämpöpumppu on tehoiltaan kohteeseen liian pieni, sähkövastuksen osuus voi vuotuisessa käytössä nousta liian suureksi, vaikka ilma-vesilämpöpumpun hyötysuhde olisikin korkea.

   

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Mr.LVI ammattilaiset auttavat sinua veloituksetta tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Soita meille 010 666 7282 tai lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella.

Mahdolliset asiaasi koskevat kuvat ja liitteet voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info(at)mrlvi.fi

Asiakaspalvelu avoinna MA-PE 8:00-16:00

YhteydenottoLomakeLyhyt
Verottaja Kotitalousvähennys ohje

MUISTA KOTITALOUSVÄHENNYS!

Kotitalousvähennyksen voit saada, jos teetät kotitalous- tai hoitotyötä, asunnon kunnossapitotöitä tai tietotekniikkalaitteiden asennusta.

Omavastuu 100 euroa ja enimmäismäärä 2 250 euroa/henkilö

Omavastuu 100 euroa on kalenterivuosikohtainen. Voit siis maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä, ja omavastuu vähennetään vain kerran. 

 

Lue lisää kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta.