Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

 x 

 
Mr.LVI Lämpöpumpppuhuolto.com on lämpöpumppujen ammattilainen

Lämpöpumput myynti, asennus, huolto, vikakorjaus, tarvikkeet ja varaosat

Soita Mr.LVI lämpöpumppujen ammattilaiselle 010 666 72 82 tai laita sähköpostia info(at)mrlvi.fi

Toimitamme tuotteet kaikkialle Suomeen!
Asennus- ja huoltopalvelumme on saatavilla vain pääkaupunkiseudun lähiympäristössä. 
Katso asennus- ja huoltoalueemme klikkaamalla tätä linkkiä!

VALMISTAJIEN HINNAN NOUSUJEN JOHDOSTA KAIKKI OIKEUDET HINNANMUUTOKSIIN PIDÄTETÄÄN!

TIETOA ILMA-VESILÄMPÖPUMPUISTA - FAQ

 

ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT

Ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämmitysenergian ulkoilmasta, siirtää sen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja lämmittää myös käyttöveden tarvittaessa.

Ilma-vesilämpöpumppu käyttää hyödyksi samaa tekniikkaa kuin perinteiset ilmalämpöpumput ja sen olennainen tarkoitus on energiakustannusten sekä ympäristön säästäminen.

Ilmavesilämpöpumppu on kannattava valinta suureen kohteeseen jossa lämmitykseen kuluu paljon energiaa. Ilma-vesilämpöpumpulla katetaan rakennuksen lämmitystarve yleensä -15...-20 °C:een saakka. Kovemmilla pakkasilla lämmityksen hoitaa yleensä ilma-vesilämpöpumpun sähkövastukset, jotka sisältyvät lämmitysjärjestelmään tai saneerauskohteissa vanha öljykattila. Ilma-vesilämpöpumppu toimii erinomaisesti matalalämpöisen lämmönjakojärjestelmän yhteydessä ja paras vaihtoehto ilmavesilämpöpumpulle on vesikiertoinen lattialämmitys, mutta järjestelmään voidaan kytkeä myös vesipatterit tai ilmakonvektorit.

 

Ilma-vesilämpöpumppu on paras valinta kohteeseen, jossa

 • kokonaisenergiankulutus on lähtötilanteessa vähintään 25 000 kWh
 • ilma-vesilämpöpumppu liitetään lattialämmitykseen
 • käyttövettä kuluu melko vähän
 • sää pysyy lauhana


ILMA-VESILÄMPÖPUMPPU SÄÄSTÄÄ LÄMMITYKSESSÄ 40-60%

Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan saavuttaa noin 40–60 prosentin säästöt lämmityksessä suoraan sähkölämmitykseen verrattuna. Ilma-vesilämpöpumpun tuottaman säästön määrä riippuu lämpöpumpun mitoituksesta, lämmönjakojärjestelmästä ja maantieteellisestä sijainnista.

 

ILMAVESILÄMPÖPUMPUN SÄHKÖNKULUTUS JA ENERGIANSÄÄSTÖ

Elvari-sähkölämmityksen tehostamishanke on tutkinut vuonna 2012 ilma-vesilämpöpumppujen hankinnan kannattavuutta ja energiansäästöä taloissa, joissa on sähkölämmitys. Huomioi että hankkeessa tutkituissa kohteissa oli käytössä suurimmalta osin vuosina 2005-2010 valmistetut laitteet, jotka eivät ole niin energiatehokkaita kuin uudet ilma-vesilämpöpumput nyt vuonna 2021.

Kyselytutkimuksen ja pilottien yhteenvedosta selvinneet asiat:

 • Kokonaisenergiankulutus ennen ilmavesilämpöpumpun hankintaa oli keskimäärin n. 26 000 kWh
  • Kokonaisenergiankulutus sisältää taloussähkön, käyttöveden ja tilojen lämmitykseen käytetyn energian
 • Energiansäästö oli keskimääräisesti n. 9 200 kWh, mikä vastaa noin 37 % vähennystä kokonaisenergiankulutuksessa.
 • Tutkittavissa kohteissa lämpökerroin (COP) oli noin 1,4 – 3 vuodessa
  • Lämpökertoimen (COP) ollessa 2 tarkoittaa, että ilma-vesilämpöpumppu kuluttaa sähköä yhden kilowattitunnin ja antaa lämpöä kaksi kilowattituntia. Hyötysuhde on tällöin 200 %.
 • Suurin energiansäästö saavutettiin, kun ilmavesilämpöpumpun lämpö ajettiin lähes kokonaisuudessaan lattialämmityspiireihin, ja käyttövesi lämmitettiin erikseen sähköllä.

 

Pienemmät sähkönkulut Nibe ilma-vesilämpöpumpun Smart Price Adaption - pilvipalvelulla

Maksuttoman Nibe ilma-vesilämpöpumpun Smart Price Adaption pilvipalvelun avulla voit säästää sähkölaskussa! Smart Price Adaption - pörssisähköohjaus on Nibe Uplink -etähallinnan palvelu, joka kerää Nord Pool Spot sähköpörssistä seuraavan päivän tuntihinnat, minkä mukaan ilmavesilämpöpumppu optimoi lämmöntuoton lämmityksen sekä käyttöveden tarpeeseen. Smart Price Adaption toimii Uplinkin maksuttomalla perusversiolla, sen lisäksi tarvitaan vain pörssihinnoiteltu sähkösopimus.

Smart Price Adaption pörssisähkö on mukana kaikissa Nibe ilmavesilämpöpumpuissa. Uusissa ilma-vesilämpöpumpuissa ohjelmisto on tehdasasennettuna ja vanhemmissa ilmavesilämpöpumpuissa sen saa käyttöön joko ohjelmiston päivityksellä tai erillisellä Uplink päivitys -paketilla. 

Tutustu Nibe ilma-vesilämpöpumppuihin täältä!

 

ILMAVESILÄMPÖPUMPUN MITOITUS JA HANKINTA

 

 

   

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Mr.LVI ammattilaiset auttavat sinua veloituksetta tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Soita meille 010 666 7282 tai lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella.

Mahdolliset asiaasi koskevat kuvat ja liitteet voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info(at)mrlvi.fi

Asiakaspalvelu avoinna MA-PE 8:00-16:00

YhteydenottoLomakeLyhyt

MUISTA KOTITALOUSVÄHENNYS!

Verottaja Kotitalousvähennys ohje

Kotitalousvähennyksen voit saada, jos teetät kotitalous- tai hoitotyötä, asunnon kunnossapitotöitä tai tietotekniikkalaitteiden asennusta.

Omavastuu 100 euroa ja enimmäismäärä normaalisti 2 250 € / henkilö, mutta vuosina 2022-2027 öljylämmityksestä pois siirtyville enimmäismäärä on 3500 €!

Omavastuu 100 euroa on kalenterivuosikohtainen. Voit siis maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä, ja omavastuu vähennetään vain kerran. 

Lue lisää kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta.