Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16
JUHANNUKSENA POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT!
Suljemme myymälän torstaina 20.6 klo 15 ja 21.6 olemme suljettu.

Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16
JUHANNUKSENA POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT!
Suljemme myymälän torstaina 20.6 klo 15 ja 21.6 olemme suljettu.

 x 

 
Mr.LVI Lämpöpumpppuhuolto.com on lämpöpumppujen ammattilainen

Lämpöpumput myynti, asennus, huolto, vikakorjaus, tarvikkeet ja varaosat

Soita Mr.LVI lämpöpumppujen ammattilaiselle 010 666 72 82 tai laita sähköpostia info(at)mrlvi.fi

Toimitamme tuotteet kaikkialle Suomeen!
Asennus- ja huoltopalvelumme on saatavilla vain pääkaupunkiseudun lähiympäristössä. 
Katso asennus- ja huoltoalueemme klikkaamalla tätä linkkiä!


JUHANNUKSENA POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT!
Suljemme myymälän torstaina 20.6 klo 15 ja 21.6 olemme suljettu.

VALMISTAJIEN HINNAN NOUSUJEN JOHDOSTA KAIKKI OIKEUDET HINNANMUUTOKSIIN PIDÄTETÄÄN!

Viilentävä ilmalämpöpumppu Toshiba Seiya kokemuksia

 

“Voin lämmöllä (tai siis viileydellä) suositella Mr.LVI:tä kaikille, jotka haluavat asiantuntevaa, kiireetöntä ja kokonaisvaltaista palvelua ilmalämpöpumppuihin liittyen!”

 

Etätyöt ja nukkuminen ovat saaneet valtavan harppauksen eteenpäin, kun olosuhteet ovat mukavat. Jopa terassilla oleilusta hellepäivinä on tullut mukavampaa, kun tietää pääsevänsä sisälle vilvoittelemaan niin halutessaan. Laitteiden hiljaisuus jaksaa vieläkin yllättää positiivisesti päivästä toiseen.

 

Viilentävä ilmalämpöpumppu Toshiba Seiya kokemuksia, Mr. LVI kokemuksia

 

Lähtökohta viilentävän ilmalämpöpumpun hankintaan

Ostimme kihlattuni kanssa ensiasuntomme syksyllä 2020, kun pitkän etsinnän jälkeen meille täydellinen paritalon puolikas löytyi Helsingin Hakuninmaalta. Ero edelliseen vuokra kaksioomme oli luonnollisesti jo muutenkin merkittävä, mutta uuden talon tekniikan osalta mm. koneellinen ilmanvaihto, maalämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys veivät asumismukavuuden kokonaan uudelle tasolle.

"Jo ennen varsinaisia tarjouksia eri paikoista, asiointi Mr.LVI:n kanssa jäi ylivoimaisesti parhaiten mieleen - asiointi puhelimessa oli kiireetöntä ja kattavaa."

Jo edellisten tuskaisen kuumien kesien jälkeen oli meille ostohetkellä jo selvä, että kesäiset taistelut ilmastointilaitteen kanssa saisivat jäädä historiaan. Ilmastointilaite toimi hyvänä ensiapuna, kun kaksion lämpötila kohosi 30 asteen paikkeille - joskin sen käyttö oli kohtalaisen epämiellyttävää. Siirrettävä ilmastointilaite oli iso ja aina edessä. Poistolämpö ohjattiin isolla putkella ikkunasta ulos, ja käytännössä ainoa toimiva tapa toteuttaa se oli rakentaa ikkunaan sopivan kokoinen taustalevy, joka estää lämpimän ilman palaamisen ikkunasta sisälle. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että taustalevy oli koko kesän kiinni ikkunassa (50 % ikkunoista ‘pois pelistä’) ja tippuihan se kerran kolmannesta kerroksesta kokonaan alaskin sitä irrottaessa…

Kunnollisen viilennysjärjestelmän hankkiminen oli siis selvää jo ennen kesähelteitä. Kevään ensimmäiset aurinkoiset päivät vielä muistuttivat hankinnan tärkeydestä, joskin niihin pystyi suhtautumaan jo hyvillä mielin kun asennusaika oli sovittu Mr.LVI:n kanssa lukkoon. Maalämpöjärjestelmään kytkettävä maaviilennys olisi ollut yksi vaihtoehto, jolloin varsinainen viilennys olisi toiminut nykyisen koneellisen ilmanvaihdon kautta. Pitkän tutkiskelun jälkeen päädyimme kuitenkin hankkimaan 2 viilennyspumppua niiden tehokkuuden sekä helpomman ja turvallisemman asentamisen vuoksi.

Varsinaisen hankintaprosessin aloitimme soittelemalla muutamalle eri toimijalle. Jo ennen varsinaisia tarjouksia eri paikoista, asiointi Mr.LVI:n kanssa jäi ylivoimaisesti parhaiten mieleen - asiointi puhelimessa oli kiireetöntä ja kattavaa. Mielestäni kattava alkuselvitykseni osoittautuikin aika huonosti tehdyksi - kaavailemani multisplit (2 sisäyksikköä & 1 ulkoyksikkö) -ilmalämpöpumppu ei osoittautunutkaan viisaimmaksi valinnaksi tähän kohteeseen. Kävimme eri laitevaihtoehtoja ja asennusratkaisuja läpi puhelimitse, ja päädyimme lopulta korostamaan kahta kriteeriä ylitse muiden; ulkoyksikön kokoa sekä hinta-/laatusuhdetta.

Päädyimme varsinaisten ilmalämpöpumppujen sijaan siis pelkkiin viilennyspumppuihin - jos maalämpöjärjestelmä joskus pettää niin se on siis joko korjattava pikaisesti tai elettävä talvellakin viileässä - tukea ei näistä laitteista saa varsinaiseen lämmitykseen.

 

"Viilentäviä ilmalämpöpumppuja verratessa Toshiban Seiya osoittautui vahvasti edukseen mm. pienemmän ulkoyksikön johdosta, jonka lisäksi sen hinta-/laatusuhde vaikutti erinomaiselta"

Viilentäviä ilmalämpöpumppuja verratessa Toshiban Seiya osoittautui vahvasti edukseen mm. pienemmän ulkoyksikön johdosta, jonka lisäksi sen hinta-/laatusuhde vaikutti erinomaiselta. Etenkin makuuhuoneen sisäyksikön osalta laitteen yksi olennaisimmista vahvuuksista oli ehdottomasti ilmalämpöpumpun hiljaisuus. Mr.LVI kertoi myös toimintatavoistaan ja yleisimmistä kiemuroista liittyen ilmalämpöpumppuihin ja niiden asennuksiin. Päätökseni viilentävien ilmalämpöpumppujen toimittajasta ja asentajasta kulminoituikin lopulta asiantuntevaan ja varmasti turvalliseen asennukseen.

 

Toshiba Seiya viilentävän ilmalämpöpumpun asennuksen suunnittelu

Kun viilentävät ilmalämpöpumput oli valittu, alkoi se kaikista haastavin vaihe - laitteiden sijoittelun suunnitteleminen. Mr.LVI tarjosi tässä erinomaisesti apuja! He olisivat tulleet tutustumaan kohteeseen ja kertomaan ajatukset sijoittelusta, vaikka lopulta päädyimme meidän hankalien aikataulujen ja vallitsevan pandemiankin takia ideoimaan viilennyspumppujen sijoittelua kuvien ja videoiden perusteella. Se kuitenkin onnistui erinomaisesti, ja erilaisia vaihtoehtoja käytiin paljon läpi.

 

"Mr.LVI tarjosi tässä erinomaisesti apuja! He olisivat tulleet tutustumaan kohteeseen ja kertomaan ajatukset sijoittelusta, vaikka lopulta päädyimme meidän hankalien aikataulujen ja vallitsevan pandemiankin takia ideoimaan sijoittelua kuvien ja videoiden perusteella."


Viilentävien ilmalämpöpumppujen ulkoyksiköille löydettiin helposti paikat ylimmän kerroksen makuuhuoneen viereiseltä parvekkeelta - vastoin alkuperäisiä suunnitelmiani ne päädyttiin toteuttamaan ‘lattia-asennuksena’ seinään kiinnittämisen sijaan. Maanvaraisesti telineeseen kiinnitettäessä etuina ehdottomasti asennuksen helppous, mahdollisten huoltojen helppous, sekä se, että puutalossa seinään kiinnitettäessä ilmalämpöpumpun ulkoyksiköt voivat kuitenkin resonoida ja täten tuottaa lievää meluhaittaa sisätiloihin.

Viilentävien Toshiba Seiya ilmalämpöpumpun sisäyksiköiden osalta tilanne oli hieman mutkikkaampi. Makuuhuoneen yksikön sijoittelu oli helppo - läpivienti menisi käytännössä suoraan parvekkeelle ja täten siis myös suoraan ulkoyksikölle. Toisen sisäyksikön osalta sijoittelu oli hieman vaikeampaa - sen olisi tarkoitus tulla makuuhuoneen ‘ulkopuolelle’ niin, että se viilentäisi ainakin keskimmäisen kerroksen kokonaisuudessaan. Meidän keskikerroksen olohuone on korkeaa (6m) tilaa, jolloin ylimmän kerroksen käytävä jää parven omaisesti rajaamaan olohuoneen korkeaa tilaa.

Omien suunnitelmieni mukaan tämän makuuhuoneen ulkopuolella olevan sisäyksikön läpivienti ulos olisi tapahtunut tältä puolelta niin, että kourutus olisi vedetty ulkopuolella seinää pitkin parvekkeelle. Tämä ei kuitenkaan käytännössä toiminut - ilmalämpöpumpun asennus olisi ollut joko aivan katonrajassa ja tarvittu ulkopuoliseen asennukseen nosturia, tai vaihtoehtoisesti niin korkealla hankalien kierreportaiden päällä, ettei esimerkiksi ilmalämpöpumpun huoltotoimenpiteetkään olisi olleet helppoja. Jo hieman epätoivoisen videon lähetettyäni Mr.LVI:n Veijo soitti iloisesti kertoakseen, että läpivienti olohuoneen puoleiselta yksiköltä viedäänkin makuuhuoneeseen ja sieltä vaatekaapin läpi parvekkeelle. Ei siis yhtään vaikeaa asennuskohtaa, helpot huoltamiset ja ennen kaikkea nosturivapaa asennus ulkona!

 

Toshiba Seiya viilentävän ilmalämpöpumpun asennus sujui mutkattomasti ja turvallisesti

Varsinainen ilmalämpöpumpun asennus oli hyvin mutkaton - asentajat saapuivat ajallaan aamulla ja heidän kanssaan käytiin vielä lopulliset toimenpiteet läpi. Toshiba Seiya ilmalämpöpumpun sisäyksikön asettelussa otettiin huomioon mm. näkyvien kourujen sijoittelu, ja osa kourusta saatiinkin piiloon television seinätelineen taakse. Viilennyspumppujen ulkoyksiköiden sijoitteluakin muokattiin vielä asentajien ehdotuksesta hieman - alkuperäinen suunnitelma oli asentaa yksi ulkoyksikkö molemmille puolille parveketta. Nyt kun ne kuitenkin asennettiin vierekkäin - on ne rajoittamassa tilaa parvekkeelta vain toiselta puolelta, jonka lisäksi niihin on paljon helpompi tehdä yksi isompi sopiva kotelo maisemoimaan laitteet parvekkeelle. Valmiitakin ilmalämpöpumpun koteloita olisi ollut tarjolla, mutta nikkarointi mökillä menee lomasta!

Toshiba Seiya viilentävän ilmalämpöpumpun pienet ulkoyksiköt asennettuna parvekkeelle. Kokemuksia Mr.LVI stä ja Toshiba Seiya ilmalämpöpumpusta


Toshiba Seiya viilentävien ilmalämpöpumppujen sähköt oli tarkoitus ottaa parvekkeella olevista töpseleistä, jotka olivat tietysti jo käytössä ulkovaloille. Kerroin hakevani jatkojohdon valoilleni, johon asentaja ehdotti sähköjen kiinteää asentamista turvakytkimien kera. Lopputulos siis saman verran pistorasia-tilaa parvekkeella, ja ennen kaikkea turvallinen asennus viilennyspumpuille. Kaikki tässä kohtaa asennusta vaille valmista!

Yhden työpäivän jälkeen kaikki olikin valmista - käyttöopastus ja asennuspöytäkirjojen allekirjoitus ja viileästä kodista nauttiminen.

 

WiFi etäohjaus tuo valtavasti käyttömukavuutta viilentävän Toshiba Seiya ilmalämpöpumpun käyttöön

WiFi etäohjaus tuo valtavasti käyttömukavuutta viilentävän Toshiba Seiya ilmalämpöpumpun käyttöön! Kokemuksia Mr.LVI stä ja Toshiba Seiya ilmalämpöpumpusta

Olohuoneen puolelle päädyimme vielä valitsemaan ilmalämpöpumppuun WiFi etäohjauksen - joka tuo valtavasti käyttömukavuutta lisää. Isompaa tilaa viilentäessä ilmalämpöpumpulla WiFi etäohjaus on kätevä esimerkiksi mökiltä kotiin ajaessa - perillä odottaa valmiiksi viilennetty koti. Vaikka viilentävät ilmalämpöpumput ovatkin todella tehokkaita ja viilentävät isojakin tiloja todella nopeasti, on etenkin pidemmän aikaa mökillä oltaessa vastassa usein todella lämmin koti, joka ei hirveästi houkuttele kamoja kantaessa ja purkaessa… Isomman tilan viilennyspumppu on meillä käytännössä koko ajan päällä hiljaisella puhalluksella, ja hiljaisuudestaan johtuen se on myös jäänyt päälle mökille lähtiessä. Käyttämällä viilentävän ilmalämpöpumpun WiFi etäohjausta tämä ei kuitenkaan ole ongelma, vaan sen on voinut sammuttaa, vaikka mökin terassilta käsin. Makuuhuone on tilana niin pieni, että sen viilennyspumppua käytämme lähtökohtaisesti vain ennen nukkumaanmenoa tai läpi yön. Sen suhteen viilennyspumpun WiFi etäohjaus ei osoittautunut tarpeelliseksi.

Etätyöt ja nukkuminen ovat saaneet valtavan harppauksen eteenpäin, kun olosuhteet ovat mukavat. Jopa terassilla oleilusta hellepäivinä on tullut mukavampaa, kun tietää pääsevänsä sisälle vilvoittelemaan niin halutessaan. Toshiba Seiya viilentävien ilmalämpöpumppujen hiljaisuus jaksaa vieläkin yllättää positiivisesti päivästä toiseen. Voin lämmöllä (tai siis viileydellä) suositella Mr.LVI:tä kaikille, jotka haluavat asiantuntevaa, kiireetöntä ja kokonaisvaltaista palvelua ilmalämpöpumppuihin liittyen!

 

Lisää kokemus- ja referenssikuvia Toshiba Seiya viilentävän ilmalämpöpumpun asennuksesta

Saat kuvat klikkaamalla isommiksi.

Viilentävä ilmalämpöpumppu Toshiba Seiya kokemuksia, piilotettu läpivienti oven yläpuolella Viilentävä ilmalämpöpumppu Toshiba Seiya oven yläpuolella on osa muuta tyylikkästä sisustusta. Erittäin hiljainen viilentävä ilmalämpöpumppu Toshiba Seiya makuuhuoneessa ei häiritse yöllä unia! Viilentävä ilmalämpöpumppu Toshiba Seiya sulautuu tyylikkäästi muuhun sisustukseen.

 


KLIKKAA JA TUTUSTU TOSHIBA SEIYA ILMALÄMPÖPUMPPUIHIN:

 

Viilentävä ilmalämpöpumppu Toshiba Seiya 7

 

Viilentävä ilmalämpöpumppu Toshiba Seiya 16

 

Viilentävä ilmalämpöpumppu Toshiba Seiya 10

 

Viilentävä ilmalämpöpumppu Toshiba Seiya 18

 

Viilentävä ilmalämpöpumppu Toshiba Seiya 13

 

Viilentävä ilmalämpöpumppu Toshiba Seiya 24

 

   

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Mr.LVI ammattilaiset auttavat sinua veloituksetta tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Soita meille 010 666 7282 tai lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella.

Mahdolliset asiaasi koskevat kuvat ja liitteet voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info(at)mrlvi.fi

Asiakaspalvelu avoinna MA-PE 8:00-16:00

YhteydenottoLomakeLyhyt

Käytössä olevan vanhan lämpöpumpun yleisimmät ongelmat: - lämpöpumppu ei käynnisty - ei lämmitä - käyntiääni poikkeaa normaalista - vettä vuotaa lattialle - ei pysy käynnissä - ilmanvaihto tai jäähdytys/viilennys ei toimi - lämmitys toimii vain osittain - näyttö on pimeänä - kuluttaa normaalia enemmän sähköä.

Soita Mr.LVI lämpöpumppujen ammattilaiselle 010 666 72 82 tai info(at)mrlvi.fi