Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

 x 

 
Mr.LVI Lämpöpumpppuhuolto.com on lämpöpumppujen ammattilainen

Lämpöpumput myynti, asennus, huolto, vikakorjaus, tarvikkeet ja varaosat

Soita Mr.LVI lämpöpumppujen ammattilaiselle 010 666 72 82 tai laita sähköpostia info(at)mrlvi.fi

Toimitamme tuotteet kaikkialle Suomeen!
Asennus- ja huoltopalvelumme on saatavilla vain pääkaupunkiseudun lähiympäristössä. 
Katso asennus- ja huoltoalueemme klikkaamalla tätä linkkiä!

VALMISTAJIEN HINNAN NOUSUJEN JOHDOSTA KAIKKI OIKEUDET HINNANMUUTOKSIIN PIDÄTETÄÄN!

Nibe Fighter 410P poistoilmalämpöpumpun huolto

Poistoilmalämpöpumppu Nibe Fighter 410P

 

Poistoilmalämpöpumppu Nibe Fighter 410P ei valitettavasti ole enää saatavilla.

 

Nibe 410P poistoilmalämpöpumppusta on saatavilla kolme uutta korvaavaa mallia. 


Katso korvaavat poistoilmalämpöpumput:

Poistoilmalämpöpumppu Nibe F470

Poistoilmalämpöpumppu Nibe F750 + SAM40/41

Poistoilmalämpöpumppu Nilan EC9


Tilaa Nibe Fighter 410P poistoilmalämpöpumpun huolto tästä

tai soita 010 666 72 82 Mr.LVI lämpöpumppuhuolto.com


Poistoilmalämpöpumppu rikki?

Poistoilmalämpöpumppu Nibe 410P on korvattu uudella Nibe  F470 tai F750+SAM40 poistoilmalämpöpumpulla. Uudessa lämpöpumpussa on erittäin helppokäyttöinen ja monipuolinen käyttöjärjestelmä. Poistoilmalämpöpumppu Nibe F470 on myös edeltäjäänsä huomattavasti hiljaisempi. Tutustu Nibe F470 ja F750 poistoilmalämpöpumppuihin. Myös Nilanilta löytyy korvaava poistoilmalämpöpumppu: Nilan EC9

 

Nibe 410P toimintaperiaate lyhyesti

Poistoilmalämpöpumppu vaihtaa ilmaa tulo- ja poistoilmapuhaltimien avulla. Lämmittää käyttövettä sekä tuottaa lämpöä lämmitysjärjestelmään.  Poistoilmakanavassa on kylmäainepiirin höyrystin patteri, jossa lämpö otetaan talteen ulospuhallettavasta jäteilmasta. kylmäainepiirissä kompressorilla lisätään lämpöä jonka jälkeen se ohjataan laitteen lämmitysverkoston säilöveteen olevaan lauhduttimeen. Tässä lämpö luovutetaan pois. Tästä kyläaine jatkaa matkaa suodatinkuivaimen ja paisuntaventtiilin kautta takaisin höyrystimeen jolloin kylmäaine R290 on valmis ottamaan taas lämpöä vastaan.  Kompressori ei pysty tuottamaan kaikkea tarvittavaa lämpöä ja tällöin 8kW sähkövastus tulee avuksi. Poistoilmalämpöpumpussa on kaksoisvaippavaraaja, jossa alaosa lämmitysverkoston vesi  patteri  tai lattialämmitykseen. Yläosassa on käyttövesivaraaja joka lämpenee johtumalla lämmitysverkon vedestä. Poistoilmalämpöpumpussa on myös tuloilman lämmityspatteri huoneisiin tulokanavassa, tämä on kytketty lämmitysverkon vedestä.

 

Käyttäjän tarkistus ja huoltotoimet

Suodattimien tarkistus ja puhdistus 1-2kk välein ja kaksi kertaa vuodessa suodatinpalojen vaihto. Puhdistuksessa riittää suodattimen imurointi. Irrotettaessa suodatinta on tärkeää, että takaisin asetellessa suodatinpala peittää koko alueen. Huolimattomasti asennettu suodatinpala voi aiheuttaa patterin/höyrystimen tukkeutumisen. 

Tarkista lämmitysjärjestelmän  paine, toiminta-alue yleensä 0,8-1,2 bar. Liian alhainen paine voi aiheuttaa lämmitysongelmia ja viittaa vuotoon järjestelmässä.  Normaalisti järjestelmään ei tarvitse lisätä vettä. Korkea paine tai suuri painevaihtelu on merkki toimimattomasta lämmityksen paisunta-astiasta.

Varoventtiilin koestus lämmitysjärjestelmässä  tulisi tehdä 1-2 kertaa vuodessa ja käyttövedessä 4 kertaa vuodessa. Varoventtiiliä kierretään nupista vastapäivään niin, että vettä tulee ylivuotoputkesta hiukan ulos. Tällä varmistetaan että venttiili toimii. Vuotava varoventtiili lämmitysjärjestelmässä aiheuttaa verkoston paineen laskun. Käyttövesivaroventtiilin jatkuva vuoto näkyy vedenkulutuksen kasvuna ja kohonneina kustannuksina.

 

Lämmityksen säädöt

Säästä lämmityskuluissa ja määrittele taloosi haluttu ylin huonelämpötila esim +21 astetta. Jokainen aste lisää      5% lämmityskuluja ja alentaminen vähentää niitä. 

Lämmityksen ohjaus tapahtuu ulkolämpötilan mukaan, josta laite laskee menoveden lämpötilan. Nibe lämpöpumppuun on saatavana huonekompensointi anturi lämmityskseen.

Lämmityskäyrän valinta, katso ohjekirja sieltä löydät asuinalueesi yleisen lämmityskäyrän, joka sopii useimpiin taloihin. Huom. lattialämmityksellä ja patterilämmityksellä eri käyrät.

Lämmityksen perussäätö tehdään yleensä talvella kun ulkolämpötila on pakkasella vähintään – 5 astetta. Tällöin lattialämmityksessä kaikki piirit avataan niin, että toimilaitteet jakotukeissa ei ahdista virtausta. Patteriverkostossa irrotetaan termostaattiset patteriventtiilit. Kun lämpötilat on tasaantunut noin vuorokauden kuluttua mittaa huoneiden lämpötilat. Mikäli tarvitaan lisää lämpö säädä käyrää isommaksi ja jos on kuuma niin pienennä. Odota taas vuorokausi ja mittaa lämpötilat. Kun haluttu lämpötila löytyy    esim +21 voidaan lattialämmityksen toimilaitteet ja pattereiden termostaatit laittaa paikolleen. Tärkeää on muistaa, että olemme asettaneet tällä tavalla huoneiden max lämpötilan. Tällöin emme saa lämpötilaa nostettu  tuota arvoa korkeammaksi vaikka huonetermostaatissa olisi lukemia esim + 30 astetta. Termostaattien tarkoitus on vain alentaa niiden huoneiden lämpötilaa jossa halutaan, että on viileämpää.

 

Nibe 410P vika ja hälytykset  

A-01 hälytys kertoo että suodattimet pitää vaihtaa.  Sammuta laite ja puhdista suodattimet.

A-02 hälytys on tuloilmapatterin jäätymishälytys. ilmaa tuloilmapatterissa, kiertovesipumppu ei toimi.

A-03 hälytys, painevahti lauennut ja ongelma kylmäainepiirissä. Sammuta laite, laita takaisin päälle ja katso uusiutuuko hälytys.

Kompressori ei toimi, mutta kompressorivalo palaa. Kompressori voi tietyn väliajoin yrittää lähteä käyntiin, mutta pärisee tai murisee ainoastaan. Tällöin kompressori on rikki. 

Näyttö pimeä, mutta laite toimii normaalin oloisesti sähköllä. Tarkasta että laite ei ole varatila asennossa.

Näyttö toimi oikein mutta laite resetoituu valikkoa selatessa.

käyttövesi ja lämmitys ei toimi esim. saunan jälkeen. Voi johtua ulkoisen ohjausreleen viasta ja kun sähkövastus ei mene päälle.

Poisto- tai tuloilmapuhallin ääntää silloin, kun puhaltimen laakeri on vioittunut. Puhallin vaihdetaan kokonaan.

Varoventtiili vuotaa silloin kun laite lämmittää käyttövettä. Mikäli vuoto on jatkuvaa, on varoventtiili vaihdettava. Pienen vuodon kuulee yleensä sihisevänä äänenä.

 

Toiminta vikatilanteessa

lämmitys ei toimi, kompressori ääntää,  käännä laitteen katkasija varatila-asentoon, Tarkista että varatilatermostaatti on asetettu oikeaan lämpötilaan ja shunttaa tarvittaessa lämmityksen menoveden lämpötilaa käsin ( katso ohjekirja)

 

Katso Poistoilmalämpöpumpun Nibe Fighter 410P huoltosisältö 
Nibe Fighter 410P poistoilmalämpöpumpun käyttöohjekirja
Nibe Fighter 310P ja 410P yleiset asetukset

 

   

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Mr.LVI ammattilaiset auttavat sinua veloituksetta tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Soita meille 010 666 7282 tai lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella.

Mahdolliset asiaasi koskevat kuvat ja liitteet voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info(at)mrlvi.fi

Asiakaspalvelu avoinna MA-PE 8:00-16:00

YhteydenottoLomakeLyhyt

MUISTA KOTITALOUSVÄHENNYS!

Verottaja Kotitalousvähennys ohje

Kotitalousvähennyksen voit saada, jos teetät kotitalous- tai hoitotyötä, asunnon kunnossapitotöitä tai tietotekniikkalaitteiden asennusta.

Omavastuu 100 euroa ja enimmäismäärä normaalisti 2 250 € / henkilö, mutta vuosina 2022-2027 öljylämmityksestä pois siirtyville enimmäismäärä on 3500 €!

Omavastuu 100 euroa on kalenterivuosikohtainen. Voit siis maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä, ja omavastuu vähennetään vain kerran. 

Lue lisää kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta.