Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16
JUHANNUKSENA POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT!
Suljemme myymälän torstaina 20.6 klo 15 ja 21.6 olemme suljettu.

Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16
JUHANNUKSENA POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT!
Suljemme myymälän torstaina 20.6 klo 15 ja 21.6 olemme suljettu.

 x 

 
Mr.LVI Lämpöpumpppuhuolto.com on lämpöpumppujen ammattilainen

Lämpöpumput myynti, asennus, huolto, vikakorjaus, tarvikkeet ja varaosat

Soita Mr.LVI lämpöpumppujen ammattilaiselle 010 666 72 82 tai laita sähköpostia info(at)mrlvi.fi

Toimitamme tuotteet kaikkialle Suomeen!
Asennus- ja huoltopalvelumme on saatavilla vain pääkaupunkiseudun lähiympäristössä. 
Katso asennus- ja huoltoalueemme klikkaamalla tätä linkkiä!


JUHANNUKSENA POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT!
Suljemme myymälän torstaina 20.6 klo 15 ja 21.6 olemme suljettu.

VALMISTAJIEN HINNAN NOUSUJEN JOHDOSTA KAIKKI OIKEUDET HINNANMUUTOKSIIN PIDÄTETÄÄN!

ILMALÄMPÖPUMPPU KERROSTALOON

Ilmalämpöpumpun voi asentaa myös kerrostaloon, mutta vain jäähdytyskäyttöön.

 

VIILENTÄVÄT / JÄÄHDYTTÄVÄT ILMALÄMPÖPUMPPU VAIHTOEHDOT KERROSTALOON

Edullinen perusviilentäjä: viilennyspumppu Gree Bora 35

Luotettava viilentäjä: Panasonic TZ25WKE ilmalämpöpumppu viilennykseen

HUIKEA UUTUUS: Toshiba Haori DESIGN ilmalämpöpumppu jäähdytykseen

Hiljainen: viilentävä ilmalämpöpumppu Fujitsu KMCC

 

ilmalämpöpumppu kerrostaloon

 

Voiko kerrostaloon asentaa ilmalämpöpumpun?

Vastaus on KYLLÄ VOI! Tänä päivänä vielä valitettavan monesti dokumenttien virheellinen tulkinta aiheuttaa vääriä päätelmiä mikä on hidastanut ilmalämpöpumppujen yleistymistä kerrostaloissa. Yksikään laki, rakennusmääräys, kunnan- tai valtion ohjeistus ei kiellä ilmalämpöpumpun tai ilmanviilennyspumpun asennusta kerrostaloon. Lämpöpumpun asennukseen tulee kuitenkin olla taloyhtiön lupa. Lisäksi asennuksesta pitää tehdä muutostyöilmoitus isännöitsijälle. Suositus on, että yhtiö käsittelee koko rakennuksen ilmanvaihdon/viilennyksen ongelmia ennen yksittäisten huoneistojen lämpöpumppujen asentamista. Yleensä luvan saa taloyhtiöltä helposti ja nopeasti. Ilmalämpöpumpun hankinnassa Mr.Lvi asiakaspalvelu auttaa asiakkaita luvan pyytämisessä ja tarvittaessa autamme myös taloyhtiöilmoituksen tekemisessä. Mitään teknistä perustetta luvan eväämiselle ei ole olemassa, koska asennus ei vaurioita kantavia rakenteita, eikä aiheuta ongelmia muille taloteknisille laitteille. 


Korkein oikeus (KKO) linjasi osakkeenomistajan oikeutta asentaa ilmalämpöpumppu parvekkeelleen

Korkein oikeus (KKO) katsoi tuoreessa ennakkopäätöksessään, että ilmalämpöpumpun asentamista osakehuoneiston parvekkeelle oli arvioitava osakehuoneistossa tehtävänä muutostyönä. Lue koko juttu täältä: https://korkeinoikeus.fi/


Keneltä lupaa ilmalämpöpumpun asennukseen kysytään?

Oman taloyhtiösi isännöitsijä osaa kertoa voitko asennuttaa ilmalämpöpumpun kerrostaloasuntoosi.

 

Miksi ilmanviilennyspumppu kannattaa hankkia?

Kesän 2018 aikana oli 64 hellepäivää.

Mielestämme kerrostaloasujan ei tulisi olla erilaisessa asemassa vaan voitava myös viettää aikaansa viilennetyssä asunnossa kesällä. Jopa unen laatu paranee kun asunnon yölämpötila on sopiva. Jokainen voi esimerkiksi muistella jotain omaa etelänmatkaa jolloin on luxusta päästä ulkoilman kuumuudesta hotellihuoneen ilmastoituun viileyteen. Saman raikkaan viileän tunnelman voi saavuttaa kotiin asennettavalla ilmanviilennyspumpulla.


Viilennykseen tarkoitetut ilmalämpöpumput

Pääsääntöisesti ilmalämpöpumput ovat lämpöpumppuja joissa on sekä viilennys kuin myös lämmitystoiminnot. Viime vuosina on Suomen markkinoille tullut myös pelkästään jäädyttäviä ilmastointilaitteita.

Laadukas ilmastointilaite on käytännössä samanhintainen kuin hyvä ilmalämpöpumppu. Ilmalämpöpumpussa on usein etuna paremmat ilmanpuhdistusominaisuudet. Siksi kerrostaloihinkin tarjotaan jäähdytykseen ilmalämpöpumppuja. Jäähdytyskäyttöön suunnitellut ilmalämpöpumput ovat yleensä samanhintaisia kuin halvimman lämmitykseen soveltuvat ilmalämpöpumput. Kun lämmitystoiminto on jätetty pois, ei jouduta tekemään kompromisseja. Ilmanviilennyspumput ovat pääsääntöisesti hiljaisia, energiatehokkaita, helppohoitoisia ja toimintavarmoja laitteita. 

 

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön äänitaso

Ilmalämpöpumpun äänitaso saa olla vain 45 dB saman tai läheisen rakennuksen ikkunan ulkopuolella, parvekkeella ja pihamaalla. Asennus on tehtävä huolella, jotta vältytään koneen tärinän aiheuttama resonointi runkorakenteisiin. 

Pienet laitteet eivät välttämättä täytä tätä vaatimusta vaan tarvitaan laadukkaampi laite, mutta esimerkiksi kaikki Panasonicin ilmanviilennyspumput täyttävät kyseiset vaatimukset. Muiden merkkien kohdalla Mr.Lvi myyjät osaavat vastata tarkemmin tuotekohtaisiin kysymyksiin. 

 

Kun ulkoyksikkö sijoitetaan parvekkeelle, ei äänihaittaa tule naapurin parvekkeelle tai oman asunnon sisätiloihin. Voidaankin sanoa että on lähes mahdotonta tietää äänen perusteella tai muutaman metrin etäisyydeltä onko ilmalämpöpumppu päällä vai ei. 

 

Ilmalämpöpumpun läpivienti asennuksessa

Ilmalämpöpumpun asennuksessa kerrostaloon vaatii läpiviennin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että läpiviennin kautta ulos viedään kontrollikaapeli, kylmäaineputki, ja kondenssivesilinja. Läpivienti on turvallinen toteuttaa eikä se aiheuta rakenteelliseen kestävyyteen liittyviä muutoksia materiaaliin. Kerrostaloissa läpivienti joudutaan lähes aina tekemään betoniin ns. timanttiporauksella eli normaalia järeämmällä poralla. Tämä on asennuksen äänekkäin vaihe ja kestää yleensä noin 10-15 minuuttia. Mikäli betoni on erityisen paksua tai porauslinjassa on harjaterästä poraus pitkittyy. Valmis läpivienti eristetään villaamalla jolla estetään kastepisteen muodostuminen reikään. Läpivienti suojataan ulkopuolelta roiskevedeltä suojakannen avulla. 

 

Ilmalämpöpumpun kondenssivedet

Ilmalämpöpumpun kondenssivedet on johdettava hallitusti viemäriin tai parvekkeen sadevesijärjestelmään siten, että rakennuksen rakenteille ei aiheudu kosteusvaurioita. Kesällä kondenssivettä syntyy ilmalämpöpumpun sisäyksikön lamelleihin ja kostealla kelillä syksyllä ja talvella ulkoyksikön lamelleihin. Kesällä syntyvä kosteus valuu sisäyksikön alla olevaan kaukaloon, josta kondenssivedet on johdettava hallitusti viemäriin tai parvekkeen sadevesijärjestelmään siten, että rakennuksen rakenteille ei aiheudu kosteusvaurioita.

 

 

 

   

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Mr.LVI ammattilaiset auttavat sinua veloituksetta tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Soita meille 010 666 7282 tai lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella.

Mahdolliset asiaasi koskevat kuvat ja liitteet voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info(at)mrlvi.fi

Asiakaspalvelu avoinna MA-PE 8:00-16:00

YhteydenottoLomakeLyhyt

MUISTA KOTITALOUSVÄHENNYS!

Verottaja Kotitalousvähennys ohje

Kotitalousvähennyksen voit saada, jos teetät kotitalous- tai hoitotyötä, asunnon kunnossapitotöitä tai tietotekniikkalaitteiden asennusta.

Omavastuu 100 euroa ja enimmäismäärä normaalisti 2 250 € / henkilö, mutta vuosina 2022-2027 öljylämmityksestä pois siirtyville enimmäismäärä on 3500 €!

Omavastuu 100 euroa on kalenterivuosikohtainen. Voit siis maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä, ja omavastuu vähennetään vain kerran. 

Lue lisää kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta.