Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

 x 

 
Mr.LVI Lämpöpumpppuhuolto.com on lämpöpumppujen ammattilainen

Lämpöpumput myynti, asennus, huolto, vikakorjaus, tarvikkeet ja varaosat

Soita Mr.LVI lämpöpumppujen ammattilaiselle 010 666 72 82 tai laita sähköpostia info(at)mrlvi.fi

Toimitamme tuotteet kaikkialle Suomeen!
Asennus- ja huoltopalvelumme on saatavilla vain pääkaupunkiseudun lähiympäristössä. 
Katso asennus- ja huoltoalueemme klikkaamalla tätä linkkiä!

TIETOA ILMALÄMPÖPUMPUN HUOLLOSTA

Ilmalämpöpumpun huolto, ilmalämpöpumpun suodattimien puhdistus


Huoltamaton ilmalämpöpumppu voi olla terveysriski, sillä ilmalämpöpumppu ja sen suodattimet keräävät pölyä ja epäpuhtauksia. Tästä syystä ilmalämpöpumpun sisäyksikön suodattimet tulisi puhdistaa säännöllisesti, jotta ilmalämpöpumpun sisäyksikön kautta kulkeva ilmamäärä ei pienennä myöskään ilmalämpöpumpun hyötysuhdetta. Tämän lisäksi kannattaa ilmalämpöpumpun huolto teettää ammattilaisella 2-4 vuoden välein ja jos ilmalämpöpumppu on yrityskäytössä, keittiössä tai kohteessa jossa on lemmikki, ilmalämpöpumppu tulisi huoltaa vuoden välein.

Ilmalämpöpumpun huollon saa tehdä vain Tukes valtuutettu sähkö- ja kylmäasennusliike, koska perusteellisessa huollossa on irrotettava johtoja sekä taivutettava kylmäaineputkia pois edestä.


Muista että ilmalämpöpumpun huolto kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin!

 

Omatoimisesti tehtävät ilmalämpöpumpun huoltotoimenpiteet

Myös omistajalle jää muutamia yksinkertaisia ilmalämpöpumpun huoltotoimenpiteitä; ilmalämpöpumpun ulkoyksikön puhtaana pito, ilmalämpöpumpun sisäyksikön suodattimien puhdistus / vaihto, kondenssiveden tarkistus ja lisäksi voit kuunnella onko ilmalämpöpumpun käyntiääni normaali.

Jos ilmalämpöpumpun sisäyksikkö on likainen laitteen teho, hyötysuhde sekä sen tuottamat säästöt kärsivät. Lisäksi ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö voi jäätyä jos ilmalämpöpumpun sisäyksikkö on likainen, eikä ilmaa pääse virtaamaan tarpeeksi sen läpi.

Kaikki ilmalämpöpumput ovat hieman erilaisia, joten ilmalämpöpumpun huolto kannattaa aloittaa ilmalämpöpumpun käyttöohjeen lukemisesta.

 

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön karkeasuodattimen puhdistus

Ilmalämpöpumppu kierrättää asunnon sisäilmaa joten ilmalämpöpumpun sisäyksikköön kertyy huoneilman epäpuhtauksia, jotka on puhdistettava karkeasuodattimesta n. kuukauden välein. Jos ilmalämpöpumpun sisäyksikkö on asennettu keittiön lähelle jolloin siihen kertyy rasvaa, tai jos asunnossa on eläimiä, ilmalämpöpumpun karkeasuodatin olisi hyvä puhdistaa aina viikkosiivouksen yhteydessä.

Ilmalämpöpumpun karkeasuodatin löytyy ilmalämpöpumpun sisäyksikön etukannen alta, jonka voi puhdistaa imuroimalla. Jos imuroinnin jälkeen ilmalämpöpumpun karkeasuodattimessa on edelleen näkyvää likaa, se voidaan pestä vesihanan alla ja suodattimen on annettava kuivua ennen kuin se asennetaan takaisin.

 

 

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön tarkistus ja puhdistus

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö on pidettävä puhtaana roskista ja risuista ja talvikaudella tulisi tarkistaa ulkoyksikön jäätymistilanne.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikköön kertynyt jää tai lumi heikentää ilmalämpöpumpun tehokasta käyttöä. Jää voi painaa jopa kymmeniä kiloja ja se voi rasittaa ilmalämpöpumpun ulkoyksikön kiinnitystä. Lunta ja jäätä voi varovasti oman harkinnan mukaan poistaa. Säätämällä ilmalämpöpumpun sisäyksikön muutamaksi minuutiksi jäähdytys toiminnolle, lumi ja jää alkavat sulamaan ja irtoavat helpommin.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikössä on ainoastaan yksi kuluva osa; liukulaakeri ja sen voit tarkistaa itse kuuntelemalla lähteekö ilmalämpöpumpun ulkoyksiköstä asiaankuulumatonta ääntä. Liukulaakerin kunto sinällään ei vaikuta ilmalämpöpumpun toimintaan, mutta kuluneesta liukulaakerista lähtee häiritsevä kitisevä ääni.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikköön johtavien putkien kotelointiin käytetään usein muovisia kouruja, joiden kannet joskus liikkuvat paikaltaan paljastaen putkistoja, ne kannattaa siirtää takaisin paikoilleen.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön puhtaanapidossa auttaa ilmalämpöpumpun ulkoyksikön suojakotelo. Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön suojakotelon voi tilata esim. meiltä tai sen voi tehdä itsekin, mutta kannattaa ottaa huomioon että jos suoja on liian tiivis ilmalämpöpumpun teho voi laskea, kompressorin kestävyys heiketä ja liian tiivis suoja voi jopa rikkoa ilmalämpöpumpun. Jos siis teet ilmalämpöpumpun ulkoyksikön suojakotelon itse, pidä huoli että rakennat kotelon ammattilaisen ohjeiden mukaan.


Mikäli päädyt ostamaan ilmalämpöpumpun ulkoyksikön suojakotelon, löydät tämän linkin takaa meidän valikoimamme.

 

 

Ilmalämpöpumpun kondenssiveden tarkistus

Kondenssivesi poistuu ilmalämpöpumpusta joko ilmalämpöpumpun ulkoyksikön pohjassa olevasta valkoisesta putkesta tai ilmalämpöpumpun ulkoyksikön pohjassa olevien reikien kautta, riippuen siitä käytetäänkö ilmalämpöpumppua viilennykseen vai lämmitykseen.

Ilmalämpöpumpun ollessa viilennyskäytössä, keväisin tulisi tarkistaa että kondenssivesi poistuu valkoista putkea pitkin (ellei vettä ole johdettu kaivoon) ja lämmityskäytössä on tarkistettava että kondenssivesi tulee ilmalämpöpumpun pohjassa olevien reikien kautta. Tulisi myös huolehtia kondenssiveden ohjaamisesta pois kulkuväyliltä ja rakennuksen seinustalta.

 

Älä koske ilmalämpöpumpun lamelleihin

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön karkeasuodattimen alta löytyvät lamellit joihin ei kannata koskea. Ilmalämpöpumpun lamellit ovat ohutta alumiinipeltiä jotka vahingoittuvat helposti ja niiden puhdistus kannattaa jättää ammattilaiselle.


Ilmalämpöpumpun lamellien puhdistus sisältyy Mr. LVI ilmalämpöpumppu huoltopakettiin, johon pääset tutustumaan alla olevan linkin kautta.

 


TILAA AMMATTILAISEN TEKEMÄ ILMALÄMPÖPUMPUN HUOLTO KLIKKAAMALLA TÄTÄ LINKKIÄ

Tilaa ammattilaisen tekemä Ilmalämpöpumpun huolto


Ilmalämpöpumpun huolto oikeuttaa kotitalousvähennykseen

Voit hakea ilmalämpöpumpun huoltotyöstä sekä siihen mahdollisesti liittyvistä lisätöistä kotitalousvähennystä. Vuonna 2019 kotitalousvähennyksen henkilökohtainen enimmäismäärä on 2400 € (molemmat puolisot voivat siis hakea kotitalousvähennystä), omavastuun osuus kotitalousvähennyksessä on 100€ ja yrittäjältä tai yleishyödylliseltä yhdistykseltä ostetusta työstä voi vähentää kotitalousvähennyksenä 50 prosenttia.


 

Huolto-alueet, joilla toimimme: 

ILMALÄMPÖPUMPPUJEN HUOLTO- JA ASENNUSALUEET

ALUE 1
ESPOO, HELSINKI, KAUNIAINEN, JÄRVENPÄÄ, SIPOO, KERAVA, VANTAA, KIRKKONUMMI, KLAUKKALA, PORNAINEN

 

MUIDEN TUOTTEIDEN HUOLTO- JA ASENNUSALUEET

ALUE 1
ESPOO, HELSINKI, KAUNIAINEN, JÄRVENPÄÄ, SIPOO, TUUSULA, KERAVA, VANTAA, KIRKKONUMMI, KLAUKKALA, PORNAINEN

ALUE 2
RAJAMÄKI, MÄNTSÄLÄ, ASKOLA, LAPINJÄRVI, LILJENDAHL, MYRSKYLÄ, SIUNTIO, HYVINKÄÄ, INKOO, RAASEPORI, ORIMATTILA, RIIHIMÄKI, RUOTSINPYHTÄÄ, LOVIISA, NURMIJÄRVI, PORVOO, VEIKKOLA, VIHTI   

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Mr.LVI ammattilaiset auttavat sinua veloituksetta tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Soita meille 010 666 7282 tai lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella.

Mahdolliset asiaasi koskevat kuvat ja liitteet voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info(at)mrlvi.fi

Asiakaspalvelu avoinna MA-PE 8:00-16:00

YhteydenottoLomakeLyhyt

Käytössä olevan vanhan lämpöpumpun yleisimmät ongelmat: - lämpöpumppu ei käynnisty - ei lämmitä - käyntiääni poikkeaa normaalista - vettä vuotaa lattialle - ei pysy käynnissä - ilmanvaihto tai jäähdytys/viilennys ei toimi - lämmitys toimii vain osittain - näyttö on pimeänä - kuluttaa normaalia enemmän sähköä.

Soita Mr.LVI lämpöpumppujen ammattilaiselle 010 666 72 82 tai info(at)mrlvi.fi