Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

 x 

 
Mr.LVI Lämpöpumpppuhuolto.com on lämpöpumppujen ammattilainen

Lämpöpumput myynti, asennus, huolto, vikakorjaus, tarvikkeet ja varaosat

Soita Mr.LVI lämpöpumppujen ammattilaiselle 010 666 72 82 tai laita sähköpostia info(at)mrlvi.fi

Toimitamme tuotteet kaikkialle Suomeen!
Asennus- ja huoltopalvelumme on saatavilla vain pääkaupunkiseudun lähiympäristössä. 
Katso asennus- ja huoltoalueemme klikkaamalla tätä linkkiä!

VALMISTAJIEN HINNAN NOUSUJEN JOHDOSTA KAIKKI OIKEUDET HINNANMUUTOKSIIN PIDÄTETÄÄN!

AURINKOSÄHKÖ

Aurinkosähkö on luonnon tuottamaa uusiutuvaa energiaa. Aurinkoenergian saa otettua talteen aurinkosähköjärjestelmän avulla ja se voidaan käyttää normaaliin tapaan tilojen ja käyttöveden lämmitykseen, valaistukseen ja muihin elektronisiin laitteisiin kotona ja mökillä.

Aurinkosähköjärjestelmät on muuttuneet yhä suositummaksi energian lähteeksi sähkön hinnan noustessa, aurinkoenergia tekniikan kehittyessä ja laitteiden tullessa edullisemmiksi sekä ympäristötietoisuuden kasvaessa. Aurinkosähkö on yksi vähäpäästöisimmistä keinoista tuottaa sähköä ja keskimäärin aurinkosähköjärjestelmä, jonka kapasiteetti on 3 kWp vähentää ympäristön CO2 rasitusta noin 1600 kiloa vuodessa.

Aurinkosähköjärjestelmä on kannattava sijoitus, koska se tuottaa kymmenien vuosien ajan, vuoden aikana jopa 5-15 % sijoituksesta. Sähkölaskusi pienenee ja sähkön hinnan noustessa aurinkovoimalasi kannattavuus paranee entisestään.

 

Aurinkosähkön edut

  • Aurinkosähkö on omavaraista uusiutuvaa luonnon tuottamaa ekologista energiaa.
  • Oma aurinkovoimala auttaa pienentämään sähkölaskua ja sähkön hinnan noustessa kannattavuus paranee entisestään.
  • Järjestelmä on 3-vaiheinen, joten kaikki tuotettu sähkö voidaan hyödyntää kiinteistön sähkönkulutukseen. Ylimenevä osuus myydään sähköverkkoon.
  • Omalta katolta tuotetusta sähköstä ei tarvitse maksaa siirtokustannuksia tai veroja

 

Aurinkosähkön kannattavuus Suomessa

Auringon kokonaissäteily koostuu hajasäteilystä ja auringosta suoraan tulevasta säteilystä. Hajasäteily on ilmakehän ja pilvien heijastamaa säteilyä sekä maasta heijastuvaa hajasäteilyä. Suomessa hajasäteilyn osuus kokonaissäteilystä on suuri ja Etelä-Suomessa noin puolet vuoden säteilystä on sitä. Aurinkosähkön tuotannon kannalta ei ole merkitystä, onko aurinkopaneelille tuleva säteily suoraa säteilyä vai hajasäteilyä.

Vuotuinen kokonaissäteilyn määrä on Etelä-Suomessa samaa luokkaa kuin Pohjois-Saksassa. Tuotanto vaihtelee meillä enemmän vuodenaikojen mukaan ja Suomessa säteily keskittyy kuitenkin eteläisempää Eurooppaa vahvemmin kesäkuukausille.

Aurinkosähkö on silloin kustannustehokkainta, kun aurinkosähköjärjestelmä on mitoitettu oikein ja tuotettu aurinkosähkö menee pääasiassa omiin tarpeisiin. Voit laskea aurinkopaneelien määrän ja hyödyt Scanofficen sivuilta löytyvän laskurin avulla. https://scanoffice.fi/aurinkopaneelit/aurinkosahkojarjestelma/

 

Kuka saa tehdä ja asentaa aurinkosähköjärjestelmän ja mitä lupia tarvitaan?

Lähtökohtaisesti aurinkopaneelien asentaminen on vapautettu toimenpide- tai rakennusluvasta, mutta asia kannattaa aina tarkistaa etukäteen kunnan rakennusvalvonnasta, koska asiaan löytyy muutamia poikkeuksia.

Sähköverkkoon liitettävä aurinkosähköjärjestelmä tarvitsee kuitenkin aina liittämisluvan verkkoyhtiöltäsi. Jo aurinkosähköjärjestelmän suunnitteluvaiheessa kannattaa olla yhteydessä verkkoyhtiöön, josta saat tarkat ohjeet aurinkosähköjärjestelmän liittämisestä verkkoon sekä sähköverkkoliitännän ja laitteiston muiden ominaisuuksien teknisistä vaatimuksista. Näin voidaan olla varmoja, ettei sähköverkossa työskenteleville asentajille aiheudu hengenvaaraa ja että verkon jännitteen laatu pysyy riittävän hyvänä niin sinulle kuin naapureillesi.

Aurinkosähköjärjestelmän (AC 230 V) asennuksen saa tehdä vain sähköalan ammattilainen, lukuun ottamatta pienjännitteellä (alle DC 120V  ja alle AC 50V) toimivia ns. mökkipaketteja jos on perehtynyt töihin sekä niitä koskeviin turvallisuusvaatimuksiin. Aurinkopaneeleiden kattokiinnityksen voi tehdä itsekin, mutta on syytä ottaa huomioon että katon mahdollinen takuu voi päättyä, mikäli asennusta ei ole tehnyt ammattilainen. Aurinkopaneeleiden sähköinen kytkeminen toisiinsa katolla on kuitenkin luvan varaista toimintaa korkean jännitteen takia.

 

Verkkoon kytketyt ja kytkemättömät aurinkosähköjärjestelmät ja niiden toimintaperiaatteet

Aurinkosähköjärjestelmät voivat olla verkkoon liitettyjä (on-grid) tai itsenäisiä verkkoon kytkemättömiä aurinkosähköjärjestelmiä (off-grid) .

Aurinkosähköjärjestelmä pääkomponentit ovat aurinkopaneelit ja aurinkoinvertteri. Aurinkopaneeli koostuu useista sarjaan kytketyistä aurinkokennoista, jotka ottavat auringon säteilyn talteen ja muuttavat sen tasavirtaiseksi sähköksi. Aurinkopaneeleilta tasavirtainen sähkö siirtyy liitinjohtojen avulla aurinkoinvertteriin, joka muuttaa tasavirran elektronisille laitteille sopivaksi vaihtovirraksi ja säätelee sähkönsiirtoa kodin sähköä käyttäville laitteille ja mahdollisesti syöttää sähköä edelleen sähköverkkoon.

Itsenäistä aurinkosähköjärjestelmää ei ole kytketty sähköverkkoon ja järjestelmässä aurinkopaneelien tuottama sähkö varastoidaan akkuihin ennen käyttöä, mikäli sähköntuotanto ja -kulutus eivät osu samaan hetkeen. Itsenäiseen aurinkosähköjärjestelmään kuuluu lisäksi aurinkopaneelien ja akuston väliin asennettava lataussäädin, eli MPPT-säädin. MPPT-säädintä käytetään säätämään aurinkopaneelit tuottamaan sähköä mahdollisimman suurella hyötysuhteella ja valvomaan, että akusto latautuu optimaalisella tavalla. MPPT-säädintä voidaan hyödyntää myös verkkoon liitetyissä järjestelmissä.

Verkkoon kytkemättömät aurinkosähköjärjestelmät ovat yleisiä paikoissa, joita ei voi helposti liittää sähköverkkoon esim. taajamien ulkopuolella sekä saarissa. Tasavirtaa käyttäviin laitteisiin voidaan ottaa virtaa akuista, mutta jos tasavirta tahdotaan muuttaa vaihtovirraksi, on järjestelmään lisättävä invertteri, samoin kuten verkkoon kytketyissä aurinkosähköjärjestelmissä. Verkkoon kytkemättömiin aurinkosähköjärjestelmiin voidaan liittää lisäksi myös aggregaatti, joka toimii varavoimanlähteenä.

 

AURINKOSÄHKÖN ASENNUSALUEET

ESPOO, HELSINKI, KAUNIAINEN, JÄRVENPÄÄ, SIPOO, TUUSULA, KERAVA, VANTAA, KIRKKONUMMI, PORNAINEN, NURMIJÄRVI, MÄNTSÄLÄ, HYVINKÄÄ, PORVOO, VIHTI

   

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Mr.LVI ammattilaiset auttavat sinua veloituksetta tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Soita meille 010 666 7282 tai lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella.

Mahdolliset asiaasi koskevat kuvat ja liitteet voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info(at)mrlvi.fi

Asiakaspalvelu avoinna MA-PE 8:00-16:00

YhteydenottoLomakeLyhyt

MUISTA KOTITALOUSVÄHENNYS!

Verottaja Kotitalousvähennys ohje

Kotitalousvähennyksen voit saada, jos teetät kotitalous- tai hoitotyötä, asunnon kunnossapitotöitä tai tietotekniikkalaitteiden asennusta.

Omavastuu 100 euroa ja enimmäismäärä normaalisti 2 250 € / henkilö, mutta vuosina 2022-2027 öljylämmityksestä pois siirtyville enimmäismäärä on 3500 €!

Omavastuu 100 euroa on kalenterivuosikohtainen. Voit siis maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä, ja omavastuu vähennetään vain kerran. 

Lue lisää kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta.